Aivan kuin kaikki muutkin – Apulanta vieraili Aulangolla, katso kuvat keikalta

Syksy on saapunut myös Hämeenlinnaan, joten kotimaiset keikkailevat orkesterit löytävät tiensä jälleen keikkailun merkeissä myös tänne. Edellisen kerran Apulannasta nautiskeltiin Hämeessä maaliskuussa konserttisalikiertueen merkeissä. Vaikka kyseessä olikin tuolloin kaikin puolin hieno produktio niin visuaalisesti kuin musiikillisestikin, on ainakin allekirjoittaneen selkäytimeen iskostunut kuitenkin vahvasti rock-bändinä, joka roiskii isosti tunteella. Ja nyt oltiin mielestäni tämän tunteen äärellä hyvinkin vahvasti.

En tiedä, miten artisti kokee itse oman musiikkinsa: palaako biisin aikana sen kirjoittamisen aikaan vallinneisiin tunnelmiin ja keloihin, mutta keikan aikana oli biiseissä havaittavissa vahvaa tunnelatausta. Bändi soitti tällä kiertueella nimittäin kokonaan neljättä studioalbumiaan, ”” -nimeä kantavaa eeposta. Kuten kaikki bändin hyvin tuntevat tietävät, ei tuolloin eletty helppoja aikoja bändin kannalta kollektiivisesti kuten ei myöskään Herr. Wirtasen omassa henkilökohtaisessa elämässä.

Albumin soittaminen läpi onnistui mielestäni aivan äärettömän hienosti. Oli mahtava kuulla biisejä tuolta ajalta soitettuna kera Apulannan keikoilla vahvistuksina kulkevan kahden kitaristin ja kiipparistin tuomalla lisäsoitannalla. Menkäähän siis hyvät ihmiset kuulemaan, se on hieno setti!

Ja sitten ne kuvat keikalta – pakko antaa iso käsi valomiehelle ja valaisun suunnittelulle. Nyt oli kuvaajankin hyvä tehdä työnsä, kun valot tehtiin viimeisen päälle!

 

Illan settilista:

 1. Koneeseen kadonnut
 2. Mitä kuuluu
 3. Toinen jumala
 4. 001
 5. 002
 6. 
003
 7. 004
 8. 005
 9. 006
 10. 007
 11. 
008
 12. 009
 13. 0010
 14. 
Ravistettava ennen käyttöä
 15. Viisaus ei asu meissä
 16. Hiekka
 17. Valot pimeyksien reunoilla
 18. Pahempi toistaan

Encore:

 1. Elli
 2. Odotus
 3. Anna mulle piiskaa

Kommentoi julkaisua