Ajan havinaa ja nuorta energiaa – Rockfest 2019 festariennakko

 

 

 Se on pian taas täällä! Suomen kesän tinkimättömästi suurin rock-tapahtuma Rockfest järjestetään Hyvinkään lentokentällä 7.-9. kesäkuuta jälleen kerran. Kasarirokkia, progeametallia ja heviä, vain muutaman mainitakseni. Vuoden setistä löytyy lähes jokaiselle jotain. Rockfest on saavuttanut itselleen valtavan kohdeyleisön vain muutamassa vuodessa. Järjestyksessään kolmannet festit tuovat entistä valtavamman yleisön, laajan ravintolamaailman sekä ison leirintäalueen lentokentän kupeeseen. Hyvinkäälle saapuu tänäkin vuonna rock-kansaa joka puolelta Suomea – onhan luvassa esityksiä superluokan nimiltä, kuten Kiss, Slipknot ja Dream Theater. Tässä muutama menovinkki kesän rockeinta festaria varten! 

 

 Rise Of The Northstar 

Tässäpä nimi, joka kannattaa pitää mielessä, kun katselet aikatauluja ja odottelet lempparipääesiintyjääsi. Rise Of The Northstar räimii hardcorea kunnianhimoisesti tiukalla otteella. Suurimpia festareita kolunnut ranskalaisyhtye yhdistelee soundissaan niin hardcorea, räppiä, kuin myös japanilaista popkulttuuria. Vaikka yhtälö kuulostaakin hämmentävältä, on se ammennettu musiikkiin vähintäänkin nerokkaasti. Lyhyemmin ilmaistuna ROTN esiintyy suomalaisyleisölle lauantaina 8.6. 

 

 

 

KISS 

Nyt on syytä etsiä teinivuosien kasvomaalit ja nahkahousut piironginlaatikoista. Tämä porukka ei tarvitse ylen määrin esittelyä – jokainen raskaan musiikin ystävä on varmasti saanut kuulla tätä pitkän linjan rock-legendaa. Räjähdysmäisessä suosiossa koko elinkaarensa ollut jenkkibändi tuo hittikimaransa Suomeen. Keikalle luvataankin säätiedotuksessa kosteaa tunnelmaa ja soreita kurkkuja – yhteislaulut tulevat raikumaan läpi koko keikan. 

Tässä vähän esimakua tulevasta: 

 

 

One Morning Left 

Festarien toinen villi kortti – One Morning LeftEksklusiivinen kesän ainoa keikka nähdään Hyvinkäällä! Tämä suomalaisporukka on tuonut itsensä coreyhteisöjen huulille viimeisen yhdentoista vuoden aikana. Lyriikoissa yhdistyvät rento fiilis ja hyvä huumori, discovetoisen metalcorejumputuksen samalla tahdittaessa menoa. Jos festeiltä pitäisi valita yksi bilebändi, saisi One Morning Left ääneni. Vaikka heidän tuotantonsa ei itsessään olisi tuttua, heidän hyväntuulisuutensa ja todella energinen live-energiansa saa varmasti kankeimmankin progeäijän heilumaan! 

You Are DeadLet’s Disco!” 

 

 

Dream Theater 

Vuonna -85 perustettu progejyrä on yksi maailman tunnetuimpia genressään. Superkokoonpano on julkaissut uransa aikana neljätoista levyä, ja nyt poppoo nähdän Suomessa neljän vuoden tauon jälkeen. Paluuta on odotettu hartaasti, vaikkei kyseessä olekaan harvoin pohjoisessa vieraileva yhtye. Dream Theater on matkannut jenkeistä Suomeenkin asti jo mukavat kaksitoista kertaa miellyttämään progressiivisen metallin ystäviä.  

Dream Theater 2019

 

 

Slipknot 

Tuttavallisemmin Sliparit. Tätähän me kaikki odotimme koko artikkelin ajan – eikö niin? Corey Taylorin luotsaama legendaarinen maskibändi tuo liekkimerensä Hyvinkäälle. Pitkän kaavan alternative/nu-metal -yhtye on myös supernimi omassa lajissaan. Rockfest 2019 on järjesteyksessään kahdestoista kerta Slipareille Suomen kamaralla. Suomalaisyleisön huutoon on siis jälleen vastattu! Kyseessä on ehdottomasti yksi toivotuimpia esiintyjiä vuosi toisensa jälkeen. Heidän esitystään voi todistaa perjantaina 7.6. 

”Iowa” –levyn hittejä on soitettu kohta kaksi vuosikymmentä. Kierre saa jatkoa, kun superhitit kuten “People = Shit pärähtävät tulille. 

 

 

HUORA 

Yksi vuosikymmenen puhutuimmista ja räväkimmistä suomipunk-yhtyeistä tuo hengästyttävän festarisettinsä festeille! Lauantaina esiintyvä tamperelaisbändi on julkaissut kaksi täyspitkää – ”Hukutaan paskaan vuodelta 2016 ja viimevuotinen ”Kosto Elää!” Vaikka yhtye alkoikin pelkkänä vitsinä, on se ollut suuressa nousukiidossa jo pari vuotta, johtaen tiensä kesän kuumimmille festarilauteille. Hyvää tuulta levittävä Huora on saanut paljon huomiota sosiaalisessa mediassa sekä erinäisissä aikakausi- ja sanomalehdissä. Esimerkiksi vain puoli vuotta taaksepäin, eräs sanomalehti päätti julkaisussaan muokata yhtyeen nimen Prostituoiduksi. Tempauksen jälkeen koko Suomi puhui tästä punksensaatiosta.  

Energiaa tulee piisaamaan ja tämä on todellakin yksi viikonlopun tärpeistä. Oispa kaljaa!” Long live punk rock! 

Huora Saarihelvetissä 2018

 

Rainbow / Kingston Wall 

Festareille varaslähdön tulee ottamaan torstai-iltana legendaarinen Rainbow! Viime vuosisadan yksi ehdottomasti isoimpia nimiä edustanut bändi on julkaissut kahdeksan studioalbumia, ja kitaristi Blackmoren johtama yhtye palaa Suomeen soittamaan kaikkien tuntemia laulujaan. Yhtyeen tausta on vaiherikas ja heidän parhaat vuotensa ovatkin reilusti edellisen vuosisadan puolella. Kymmeniä jäsenmuutoksia kokenut bändi on kaikesta huolimatta erittäin kovassa vedossa. “Vielä kerran” -asenne tuo vanhojen vuosien energian takaisin, ja luvassa onkin melkoinen show hard-rockin ystäville. 

Lämmittelijäksi ei olisi voinut osuvimpia nimiä hankkia – tuhkista noussut Kingston Wall sekä historiallinen Peer Günt tulevat lämmittämään lauteet. 

Suomen suurin ja vaikutusvoimaisin kulttiyhtye tuo sekopäisen rokkishownsa ja mystisen musiikkitripin kuin aikakoneella tähän päivään. Keulahahmo Wallin menehdyttyä hänen kunniakseen järjestetty kunnianosoitus sai häikäilemättömän mittakaavan sen eskaloituessa Suomen-kiertueeksi. Von Hertzen Brothersin veljestrio paikkaa Wallin suuria saappaita vähintäänkin hyvin. Yhtye tekee kunniaa edesmenneille eikä kumarra oman aikansa kansainvälisille supernimille.   

Hyvät naiset ja herrat – Kingston Wall by JjylliKuoppis & VHB. 

 

 

 

Enää muutama hassu viikko! Kesän kuumimmat lauteet ovat ihan kohta täällä. Viimeistään nyt on syytä alkaa suunnitella festarilookkia, laittaa juomia kylmään sekä etsiä kesän parasta festariporukkaa! Luvassa on edellämainittujen artistien lisäksi vielä kasapäin toinen toistaan upeampia nimiä. Viikonloppuna esiintyvät mm. Disturbed, Amaranthe, In Flames, Within Temptation, Temple Balls sekä koko Suomen rakastamat Stam1na ja Mokoma! Koko lineupin näet festivaalien kotisivuilta sekä alla olevasta lukujärjestyksestä.

Rockfestin viralliset jatkot ovat tänä vuonna perjantaina ja lauantaina Hyvinkäällä sekä ravintola Hopealyhdyssä että ravintola MDNGT bar & clubissa! Helsingissä menoa jokaisen festivaalipäivän jälkeen On the Rocksissa!  

Rockfestin ikäraja on K-18.

Festivaalin nettisivut: https://rockfest.fi/

 

Kommentoi julkaisua