Äkäinen alusta loppuun – arviossa Of Mice & Menin kuudes albumi ”Earth & Sky”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 2.1.2020

Vuonna 2009 perustettu Of Mice & Men on elänyt muutoksen tuulien käsittelyssä pitkälti koko uransa ajan, mutta siitä huolimatta kalifornialaisyhtye on pystynyt julkaisemaan kuusi pitkäsoittoa kymmenen vuoden sisällä. Viimeisin julkaisu, ”Earth & Sky”, julkaistiin viime syyskuussa. Levyllä Of Mice & Men toi esiin raskasta soundiaan yhdentoista kappaleen kautta.

Of Mice & Men on tehnyt hyvää jälkeä viimeisimmällä julkaisullaan. Yhtyeen basisti Aaron Pauley peri vokalistin manttelin Austin Carlilelta, joka jätti Of Mice & Menin rivistön toistamiseen vuonna 2016. Pauley pääsi näyttämään kyntensä, tai tässä tapauksessa äänensä, vuonna 2018 ilmestyneellä ”Defy”-albumilla. Lopputulos oli ilmeisesti sen verran hyvä, ettei uutta levyä tarvinnut odottaa vuotta pidempään.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Earth & Sky” on soundillisesti monipuolinen albumi, joka yhdistelee niin nu metallia, metalcorea kuin hard rockiakin. ”Gravedancer” avaa täyspitkän väkevästi ja ”As We Suffocate” ja ”Taste Of Regret” pudottavat tempoa sen verran, että puhtaat lauluosuudet pääsevät oikeuksiinsa. Sen sijaan ”Mushroom Cloud” yllättää heittämällä kehiin varsinaisen groove metal -ilottelun jota raivokkaat kertosäkeistöt ryhdittävät mahtavasti.

Of Mice & Menin kuudes studioalbumi etenee äkäisesti ja reippaasti takeltelematta. Murjovat riffit, tuplabasarin ilottelu ja aggressiiviset ja puhtaat lauluosuudet muodostavat energisen paketin, joka pitää rautaisessa otteessaan. Yllättävästi levyltä ei löydy yhtään kevyttä kappaletta, vaikka niin voisi odottaa. Kalifornialaisyhtye on selvästi päättänyt helliä kuuntelijoitaan energisellä annilla. Se on myös ollut hyvä ratkaisu, sillä nyt ”Earth & Sky” on alusta loppuun väkevä. Suosittelen lämpimästi ottamaan levyn kuunteluun, jos nu metal tai metalcore ovat lähellä sydäntäsi, koska tässä on mainio levy.

8½/10

Kappalelista:

 1. Gravedancer
 2. As We Suffocate
 3. Taste Of Regret
 4. Mushroom Cloud
 5. Pieces
 6. Deceiver/Deceived
 7. Earth & Sky
 8. The Mountain
 9. Meltdown
 10. Linger
 11. How To Survive

Of Mice & Men Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen