”Äkkiväärät hyvästit tanssikiellolle” – Pahan Ikoni voimaannuttaa pittikansaa uudella musiikkivideolla ”Se, Mikä Ei Tapa”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.10.2021
Kuva: Petri Sara

Helsinkiläisen thrash/death metal -yhtye Pahan Ikonin uuden singlejulkaisun ”Se, Mikä Ei Tapa” sanoma ei voisi olla artistien tai yleisön kannalta ajankohtaisempi kaksi vuotta kestäneen koronakurjuuden jälkeen. Olkoonkin, että lyriikat on kirjoitettu ennen pandemiaa.

”Olemme veivanneet kaiken maailman rajoituksia moneen kertaan. Luomme katseet tulevaisuuteen ja näkisin, että ”Se, Mikä Ei Tapa” on toivoa herättävä ja jollain tapaa motivoiva voimaannuttamisbiisi”, yhtyeen vokalisti ja kappaleen sanoittanut Jan Juvonen sanoo.

Juvosen mukaan ei ole väliä, kuinka monta veristä hammasta joutuisi sylkemään. Aina on noustu ylös ja niin noustaan nytkin. Intensiivisestä lavaenergiastaan tunnettu Pahan Ikoni on lyönyt ensimmäiset keikat kalenteriin ja treenannut itsensä terävään livekuntoon.

Biisin säveltänyt kitaristi Janne Vähäaho sanoo, että kappale on arvaamattomuudessaan, teknisyydessään ja neoklassisuudessaan Pahan Ikonin monipuolisinta tuotantoa sekä tulevan albumin kärkipäätä.

”Musiikkivideon kuvausten jälkeen niskani olivat viikon jumissa. Äkkiväärät hyvästit tanssikiellolle.”

Se, Mikä Ei Tapa” -musiikkivideon on ohjannut yhtyeen basisti Petri Sara. Teoksen on kuvannut Jani Vuorela. Kappaleen on miksannut Samu Oittinen Fantom Studiolta ja masteroinut Mika Jussila Finnvoxilta.

Voit katsoa yhtyeen tuoreen videon Kaaoszinen ensiesityksen kautta tästä:

Pahan Ikoni on saanut hiljattain debyyttialbuminsa nauhoitukset valmiiksi ja tulee ilmoittamaan albuminsa julkaisusta myöhemmässä ajankohdassa.

www.facebook.com/pahanikoni
www.instagram.com/pahanikoni
https://open.spotify.com/artist/2N4vgOkgvEX3zSXT8OkkuP