Aku Hirviniemi hieman erilaisessa roolissa: Metallitulokas Sigirin video ”Rainmaker”-kappaleesta Kaaoszinen ensiesityksessä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.9.2023

Sigir on Pohjois-Savosta ponnistava neljän nuoren herrasmiehen uusi melodinen death metal -yhtye. Children Of Bodomin, Amorphiksen ja Wintersunin viitoittamaa tietä kulkeva yhtye on julkaisemassa debyyttialbuminsa nimeltä ”Rainmaker” marraskuun 2. päivä Gramophone Recordsin kautta. Yhtyeen debyyttialbumilta julkaistiin ensimmäisenä singlenä kuunneltavaksi kappale nimeltä ”The Lantern ja tänään yhtye tarjoilee esimakua tulevasta albumin nimikkokappaleen ”Rainmaker” muodossa. Kappaleesta kuvattiin myös yhteistyössä näyttelijä Aku Hirviniemen kanssa musiikkivideo, jonka voit katsoa Kaaoszinen ensiesityksestä alapuolelta. Kaaoszine tavoitti yhtyeen laulajana toimivan Viljami Toikkasen sähköpostitse ja kyseli tuoreita kuulumisia videon julkaisun kynnyksellä. Voit lukea haastattelun tästä:

Terve. Teiltä on ilmestymässä uusi kappale ”Rainmaker” nyt perjantaina 29. päivä syyskuuta musiikkivideon kera. Kertoisitteko meille hieman aluksi tuosta kappaleen synnystä? Kuinka kappale sai alkunsa ja mistä se kertoo?

Viljami Toikkanen: Eikun morjesta pöytään! Siis ihan ekana mulla on pakko saada päähän joku maisema aivan jokaisen biisin kohdalla. Siitä tääkin biisi lähti muodostumaan joskus 2018-2019 aikana. Joku myrsky sillon jylläs ja siitä maisemasta lähettiin liikkeelle. Kappale kertoo tarkemmin itseasiassa jostain muinaisesta sateen ja myrskyn jumalasta, jonka tehtävä on ainoastaan saada aikaan sadetta.

Tosiaan ”Rainmaker”-kappaleesta julkaistaan myös musiikkivideo, jossa on mukana näyttelijä Aku Hirviniemi. Kuinka saitte Akun mukaan videolle ja millainen kokemus kaiken kaikkiaan tuo musiikkivideon tekeminen oli teille?

Viljami Toikkanen: Kyllä vain Aku lähti messiin. Me itseasiassa törmäiltiin Akun kanssa sattumalta yhteisten tuttujen kautta. Juteltiin siinä peruskuulumiset läpi ja musasta totta kai tuli puhe. Aku kiinnostu kuuntelemaan, kun länkytettiin musasta ja heitettiin läppää jos hän tulisi näyttelemään mukaan videolle. Tästä kesti about puoli vuotta et sain käsiksen luettavaks ja sit vasta tajusin et okei Hirviniemi on oikeesti messissä. Kokemuksena videon teko oli kyl helvetin siistiä. Täysin uusi kokemus itselle. Valmiin tuotteen näkeminen sai hymyn kasvoille.

Teiltä on ilmestymässä ”Rainmaker” -niminen debyyttialbumi marraskuussa, jonka tuotti Euge Valovirta ja jolla on mukana varsin vaikuttavia kansainvälisiä nimiä kuten rumputuottaja Jakob Hermann (In Flames, Anthrax), vokaalituottaja Jake E (ex-Amaranthe, Cyhra) sekä Grammy -ehdokas Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe). Millainen prosessi kaiken kaikkiaan tuo debyyttialbumin tekeminen oli ja antaako levyn nimikkokappale yhtään osviittaa mitä on luvassa?

Viljami Toikkanen: Se oli kyllä helvetin stressaavaa ja puuduttavaa aikaa. Mut samalla siisteintä ikinä. Euge saatiin hommiin tuottamaan mukaan syksyllä 2021. Tässä vaiheessa meillä taisi olla matskua neljän biisin verran. Seuraava talvi siitä meni hioessa niitä ja säveltäessä uusia. Kesä 2022 treenattiin ihan saatanasti. Syksylle oli lyöty lukkoon studioajat ja valmistauduttiin se kesä niihin. Etukäteen jännitti tieto siitä, että työskennellään kansainvälisesti arvostettujen seppien kanssa, joka kyllä antoi sit lisäpotkua munille viettämään aikaa siellä reeniksellä. ”Rainmaker” -biisi kyl on hyvä antamaan esimakua koko levylle. Siellä yhdistyy juurikin ne elementit mistä tää koko homma on kasattu. Rosoisen pinnan alta voi löytää jotain kaunista hetkellisesti. Kaasu on pohjassa kun sen pitää olla, mutta pitää muistaa höllätäkin välillä.

”Rainmaker”-kappaletta kuunnellessa tulee väkisinkin hieman mieleen muuan legendaarinen kotimainen yhtye Children Of Bodom. Kuinka isona vaikuttajana yhtye on teille toiminut?

Viljami Toikkanen: Nojuu onhan sitä tullut kuunneltua, eikä sen vaikutusta tässä genressä voi vähätellä. Bodomia en itse laskisi kuitenkaan vaikuttajiin meillä. Enemmän se menee tonne Dimmu, Immortal ja Wintersun -osastolle, mitkä on selkeästi vaikuttaneet tän musiikin syntymiseen.

Kiitoksia paljon lyhyestä haastattelusta ja onnea uuden kappaleen julkaisuun. Haluatko sanoa vielä lopuksi jotain Kaaoszinen lukijoille?

Viljami Toikkanen: Tsekatkee meidän jo julkaistut kaksi singleä ”The Lantern” ja ”Rainmaker”. Kiitokset lukemisesta, keikoilla nähdään!

Voit katsoa videon ”Rainmaker”-kappaleesta Kaaoszinen ensiesityksen kautta tästä:

Luetuimmat

Uusimmat