Alankomaalainen black metal -duo Doodswens ei suuremmin vakuuta – arviossa yhtyeen debyytti ”Lichtvrees”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 27.1.2022

Alankomaalainen, vuonna 2017 perustettu duo Doodswens edustaa uuden sukupolven black metalia. Käsillä on yhtyeen debyyttialbumi ”Lichtvrees”, joka julkaistiin tammikuun 14. päivä kotimaisen Svart Recordsin toimesta. Levyllä mennään paikoin post-black metalin puolelle, ja suurin osa levystä pysytellään maltillisilla tempoilla. Tunnelma on urbaanin kolkko.

”In Mijn Bloed” aloittaa levyn varsin lupaavasti, mutta jo kakkosbiisin kohdalla täytyy kysyä ”miksi”. ”Onplaatsbaren” koostuu pelkästä puheesta, enkä oikein keksi, mikä kyseisen välisoiton merkitys on. Sen jälkeen tempo hidastuu, ja lupaava alku loistaa poissaolollaan. ”Lichtvrees” antaa kuitenkin ikään kuin merkkejä ilmaan noususta muttei kuitenkaan missään vaiheessa lähde lentoon. Siitä hyvänä esimerkkinä on levyn kohokohta ”IJsheiligen”, joka loppuu ennen kuin ehtii kunnolla alkaakaan. Levyllä on myös aivan liikaa kohtia, jotka junnaavat paikallaan eivätkä käytännössä tee mitään. Aivan kuin istuisi liikkumattomassa autossa. Kehua voi kuitenkin messevää kitarasoundia.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Levyllä on hetkensä, mutta välähdyksenomaiset kohokohdat eivät riitä tekemään lätystä onnistunutta teosta. Debyyttiä ei voi haukkua täysin huonoksi, joten ”Lichtvreesin” kohtaloksi on jäädä tasolle ”ihan kiva”.

https://www.facebook.com/DoodswensOfficial