Alasin – Yksinäisyydenpelkääjät

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.6.2011

Suomen kieli on vaikea sanoituskieli, sillä jokainen huomaa virheet. Tahdilleen meneminen ja artikulaatio ovat myös tärkeitä. Näistä asioista huolimatta Alasin on reippaasti tarttunut pässiä sarvista ja ryhtynyt tahkoamaan suomenkielistä metallia.

”Yksinäisyydenpelkääjät” sisältää kolme suomimetallibiisiä, joiden läpi kuuntelemiseen ei pala kuin 12 minuuttia. Ensimmäisenä arvostelijaa alkaa häiritä soundit. Kitarat ja rummut ovat ponnettomia, ja niistä puuttuu voima. Tämä korostuu kohdissa, joissa on demppausta, sillä silloin kitara kuulostaa todella laimealta. Vokalistin ulosanti vaihtelee; välillä kaveri kuulostaa A.W. Yrjänältä ja välillä Jouni Hynyseltä, pääsemättä esikuviensa tasolle. Biisimateriaali taas muistuttaa Kamaran ja Wasaran tuotantoa.

Demon parhaaksi nostaisin ”Valssi”-nimisen kappaleen, joka on rauhallisuudessaan onnistunein kappaleista. Olisin toivonut, että vokalisti olisi hiukan revitellyt biisissä, mutta ehkä parempi näin. Alasin on onnistunut välttämään suomen kielen isoimmat sudenkuopat, ja tahtivirheitä ei isommin tule. Harmittavasti demon soundit ja tuotanto on heikkoa, sillä kunnon studiossa nauhoitettuna biiseistä saisi enemmän irti. Nyt demo jää kauaksi bändin todellisesta potentiaalista.

4/10

Kappalelista:

1. Yksinäisyydenpelkääjät

2. Valssi

3. Aggressio

http://www.myspace.com/alasin

Kirjoittanut:Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat