Albumillinen rokkaavaa ja vanhan liiton nimeen vannovaa hevimetallia – arviossa Sunbombin debyyttikiekko ”Evil and Divine”

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 2.8.2021

On aina mielenkiintoista perehtyä kokeneiden, mutta itselleen tuntemattomien muusikoiden yhteistyöprojekteihin. Kun minkäänlaisia ennakko-odotuksia ei artistien historiaan perehtymättömälle pääse syntymään, voi tuoreiden projektien antiin perehtyä avoimin mielin. Tällainen itselleni on Sunbombin debyyttialbumi “Evil and Divine”, jonka taustalta löytyvät L.A. Guns -yhtyeestä tuttu kitaristi Tracii Guns sekä Stryper-laulaja Michael Sweet.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Sunbomb tarjoaa rokkaavaa ja vanhan liiton nimeen vannovaa hevimetallia, josta löytyy niin raskautta, melodisuutta kuin vauhtiakin. Perinteitä vaalitaan ja lajityypin legendoja kunnioitetaan, sillä näiden vaikutuksen huomaa monessa kohtaa. Esimerkiksi ”Take Me Away” iskee niin avoimesti silmää Black Sabbathin suuntaan, ettei kappaleen esikuvasta ole epäselvyyttä. Pitkän linjan muusikoiden kokemus kuuluu selkeästi, sillä “Evil and Divine” on kaikin puolin ammattimaisesti ja varmalla osaamisella luotu metallikiekko. Harmittavasti 11 kappaletta sisältävä albumi ei lopulta tarjoa mitään maata mullistavaa, vaikka vajaa 50-minuuttinen hujahtaa vaivattomasti perinnetietoisen ja riffivetoisen raskasmetallin äärellä.

Sunbomb osoittaa debyyttikiekollaan olevansa varsin mukava projekti. Kappaleet kuten “Life”, “Take Me Away” sekä “No Tomorrows” nostavat albumin pisteitä roimasti näyttäen, mitä yhtyeen ulosanti parhaimmillaan on. Jos Sweetin ja Gunsin yhteistyö jatkuu tulevaisuudessa, vastaavanlaisia valopilkkuja vain toivoisi löytyvän albumeilta enemmänkin. Nyt “Evil and Divine” jää tasapaksuksi hyvästä meiningistään huolimatta.

5+/10

Kappalelista:
1. Life
2. Take Me Away
3. Better End
4. No Tomorrows
5. Born To Win
6. Evil And Divine
7. Been Said And Done
8. Stronger Than Before
9. Story Of The Blind
10. World Gone Wrong
11. They Fought