Albumin nimen ei kannata antaa pelästyttää – arvostelussa entisen Alice Cooper -kitaristin Orianthin tuorein pitkäsoitto ”Rock Candy”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 24.10.2022

Australialainen vokalisti-kitaristi Orianthi on hellinyt kuulijoitaan tänä vuonna kahdella julkaisulla. Keskikesällä ”Live From Hollywood” -livealbumi näki päivänvaloa ja nyt syksyn tullen vuorossa oli Orianthin viides studioalbumi, ”Rock Candy”. Australialaiskitaristin tuorein albumi on kaikin puolin nimensä veroinen, eli korvakarkkia rockin ystäville.

Orianthi Penny Panagariksen eli Orianthin ansioluettelo on vaikuttavan oloinen. Australialaismuusikon ura sai kunnolla nostatusta vuonna 2009, jolloin hän harjoitteli Michael Jacksonin kanssa This Is It -konserttisarjaa varten. Valmistelut jäivät kesken Jacksonin kuoleman myötä samana vuonna, mutta kun Orianthi oli huomattu isoissa piireissä, jatkoa seurasi Alice Cooperin kanssa työskentelyllä vuosiksi 2011-2014. Edellä mainitun lisäksi Orianthi on kiertänyt maailmaa myös Kid Rockin ja Daughtryn kaltaisten yhtyeiden kanssa, joten kokemusta on karttunut monelta kantilta. Vuosien mittaa kerrytetyn kokemuksen voi kuulla uudella pitkäsoitollakin.

Yksitoista kappaletta kattava ”Rock Candy” on kompakti kokonaisuus, joka alkaa ”Illuminate, Pt. I” -introlla ja päättyy kappaleen toiseen osaan outron muodossa. Pitkäsoitolla on siis varsinaisesti yhdeksän pitkää kappaletta, jotka ovat kuitenkin kestoltaan maltillisesti keskimäärin kolmen minuutin mittaisia. Napakoista kestoistaan johtuen kuulija ei ehdikään tylsistyä kappaleisiin vaan hauskuus loppuu aina ikään kuin kesken. Sama pätee myös itse albumiin, joka jättää loppuessaan nälän kuulla lisää.

Orianthi on saanut tuottaja-multi-instrumentalisti Jacob Buntonin kanssa albumista aikaan monivivahteisen kokonaisuuden, jossa kappaleet virtaavat toinen toisensa perään. Pitkäsoiton ehdottomiin huippukohtiin lukeutuvat vahvoja break downeja sisältävä ”Void”, stoner rock -katkuinen ”Burning” sekä melankolinen ”Living Is Like Dying Without You”. Kaikkia kappaleita yhdistää kuitenkin hard rockin sydän ja Orianthin kaunis matala ääni, josta voi löytää yhtäläisyyksiä Lady Gagan kanssa.

Kaikkinensa ”Rock Candy” -albumia voi kuvata pitkäsoitoksi, jolla yhdistyvät niin Orianthin ja Buntonin visionäärisyys kuin taidokkuus. Kappaleisiin ei ole ahdettu liikaa yksityiskohtia eikä pituutta, mikä tekee albumista nopeasti ja sulavasti etenevän. Sävellyksissä on purevuutta ja ne jaksavat viihdyttää. Orianthin viides pitkäsoitto on ytimekäs rock-albumi, joka pitää otteessaan vaivattomasti alusta loppuun.

Kappalelista:

https://www.facebook.com/Orianthi

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen