Albumit, jotka muuttivat elämääni: Jacoby Shaddix / Papa Roach

Yhdysvaltalainen rockjyrä Papa Roach julkaisi järjestyksessään kymmenennen albuminsa nimeltä ”Who Do You Trust?” tammikuun 18. päivä Eleven Seven Musicin kautta. Kaaoszine tavoitti puhelimitse albumin julkaisun jälkeen yhtyeen laulajana toimivan Jacoby Shaddixin. Pyysimme miestä listaamaan meille albumeita, jotka ovat muovanneet hänestä sellaisen muusikon kuin hän on tänä päivänä.

Ensimmäinen albumi, jonka ostin, oli…

Jacoby Shaddix: Se oli varmaankin Poisonin ”Open Up And Say… Ahh!” vuonna 1988. Taisin olla tuolloin noin 12-vuotias. Yhtye teki saman tien itseeni suuren vaikutuksen ja se nousikin suosikkibändikseni nuorena. Luulin kyllä heitä aluksi kuumiksi naisiksi, mutta sitten he paljastuivatkin miehiksi (naurua). Silti yhtye on itselleni yhä suuri vaikuttaja. Loistava bändi, joka rokkaa täysillä!

Suosikkialbuminkanteni on….

Jacoby Shaddix: Tämäpä meni todella vaikeaksi. Mieleeni tulee lukuisia eri kansia, mutta jos olisi pakko valita yksi, olisi se varmaankin Nirvanan ”Nevermind”. Lapsi, joka ei osaa uida, metsästämässä uima-altaasta dollaria. Tuo kansi on vain niin nerokas, että se on pakko nimetä tähän.

Albumi, jota kuuntelemalla saisin ylinopeussakon, olisi…

Jacoby Shaddix: Tämä oli todella helppo. Social Distortionin ”White Light, White Heat, White Trash”. Tuo albumi saa aina adrenaliinin virtaamaan ja se sisältää upeita, todella energisiä kappaleita.

Albumi, jonka olisin toivonut itse tehneeni…

Jacoby Shaddix: Refusedin ”The Shape Of Punk To Come”. Tuo albumi on toiminut itselleni suurena innoittajana muusikkona ja laulajana. Loistavia kappaleita koko levy täynnä.

Jos lapsi kysyisi, mitä rockmusiikki on, antaisin hänelle kopion…

Jacoby Shaddix: Nämä ovat todella vaikeita. Annas kun mietin hetken aikaa… Varmaankin sanoisin tähän, että AC/DC:n ”Back In Black”. Tuossa albumissa mielestäni kiteytyy rockin ydin oleellisesti.

Albumi, jonka toivoisin soitettavani hautajaisissani, on…

Jacoby Shaddix: Tykkään elää hetkessä enkä katso yleensä kauhean kauaksi tulevaisuuteen, joten jätän tällä kertaa tämän tyhjäksi. Katsotaan tuota sitten, kun sen aika on (naurua).

Albumi, jonka tahtiin tykkään kuntoilla, on…

Jacoby Shaddix: Bring Me The Horizonin ”Sempiternal”. Albumi huokuu hyvää energiaa ja sitä tulee usein kuntosalilla ollessa kuunneltua. Loistava levy täynnä tarttuvia kappaleita.

Albumi, josta haluaisin tulla muistetuksi, on…

Jacoby Shaddix: Todella vaikea kysymys, mutta vastaisin ehkäpä ”Crooked Teeth”. Todella moni meidän faneistamme listaisi tähän varmaankin ”Infestin”, ja toki se oli myös mielessäni, mutta jotenkin omasta mielestäni vain onnistuimme täydellisesti tuolla ”Crooked Teeth” -albumilla, ja siksi valitsen sen.

Albumi, jota kukaan ei uskoisi minun omistavan, on..

Jacoby Shaddix: Tätä ei kyllä kukaan usko, mutta Bruno Marsin ”24K Magic”. Rakastan tuota albumia ja Brunon ääntä.

Terveiset lopuksi Kaaoszinen lukijoille?

Jacoby Shaddix: Aiomme olla tien päällä seuraavat kaksi vuotta tekemässä keikkoja ”Who Do You Trust?” -albumin tiimoilta, joten eiköhän meidät tulla näkemään ainakin kertaalleen myös Suomessa. Tulkaa siis katsomaan keikkaa ja muistakaa myös tsekata uusi albumimme. Olemme siihen todella tyytyväisiä. Kiitos!

https://www.facebook.com/paparoach/

Kommentoi julkaisua