Albumit, jotka muuttivat elämääni: Jussi Wickström / Turisas

Turisas Sauna Classic 2017

Parhaillaan viidettä studioalbumiaan valmisteleva folk metal -yhtye Turisas soittaa tänä vuonna neljä keikkaa Suomessa esiintyen Kempeleellä järjesttävässä Zrockissa, Apollossa Turussa, Aulanko Areenalla Hämeenlinnassa sekä Tampereen Saarihelvetissä. Kaaoszine pyysi yhtyeen kitaristia Jussi Wickströmiä hieman avaamaan elämäänsä eri osa-alueisiin eniten vaikuttaneita albumeita. Voit lukea artikkelisarjan kolmannen osan tästä:

Ensimmäinen albumi, jonka ostin, oli…

Jussi Wickström: En kyllä tarkkaan muista mikä oli ensimmäinen levy minkä ostin, saattoi olla Iron Maidenin ”Real Live One” c-kasetti tai joku Metallicakin. Queenin ”Greatest Hits II” muistan löytyneen CD:llä ja sitä tuli kuunneltua niin paljon, että muistan vieläkin sanat ulkoa varmaan jokaisesta kipaleesta.

Suosikkialbuminkanteni on….

Jussi Wickström: En ole ikinä ollut mikään Pink Floydin fani, mutta olen aina tykännyt ”Dark Side of the Moonin” kannesta. Yksinkertanen, tyylikäs ja samalla mystinen.

Albumi, jota kuuntelemalla saisin ylinopeussakon, olisi…

Jussi Wickström: Muistan ostaneeni ”Smashin” CD:llä paikallisesta levykaupasta joskus ’94 tai ’95 keväällä kun levy julkastiin ja kuunneelleni sitä koko kesän ja varmaan seuraavan vuodenkin. Levyllä on hyvä eteenpäin menevä fiilis alusta loppuun ja mittaa sopivat 45 minuuttia. Eli täydellistä musaa autolla ajamiseen.

Albumi, jonka olisin toivonut itse tehneeni…

Jussi Wickström: Omia suosikkilevyjä black metallin saralta. Uniikki fiilis kansista ja soundeista lähtien sekä siistejä biisirakenteita. Toimii alusta loppuun, ei yhtään heikkoja biisejä koko levyllä.

Jos lapsi kysyisi, mitä metallimusiikki on, antaisin hänelle kopion…

Jussi Wickström: Sepultura oli yksi niistä raskaammista bändeistä mihin tuli ihan skidinä tutustuttua Metallican jne. bändien jälkeen. ”Chaos A. D.” :lta löytyy rankat soundit, Maxin aggressiivinen laulusoundi ja läjä hyviä biisejä.

Albumi, jonka toivoisin soitettavani hautajaisissani, on…

Jussi Wickström: Ehkä paras levy Ulverin katalogista, vaikka tykkään myös alkupään metallilevyistä. En ole kyllä ikinä suunnitellut hautajaisiani, mutta varmaan tämmönen low-key-tunnelmainen levy voisi toimia hyvin.

Albumi, jonka tahtiin tykkään kuntoilla, on…

Jussi Wickström: Sopivan aggressiivista salitreeniin. David Vincentin ääni on tällä levyllä juuri omaan makuuni ja soundit yhtä raskaat kuin musa.

Albumi, josta haluaisin tulla muistetuksi, on…

Jussi Wickström: Turisas viides albumi (tbc)

Terveiset lopuksi Kaaoszinen lukijoille?

Jussi Wickström: Turisas palaa Suomen keikkalavoille!

12.4. Zrock, Kempele (Liput)
13.4. Apollo, Turku (liput)
11.5. Aulanko Areena, Hämeenlinna (liput)
2.8. Saarihelvetti, Tampere (liput)

Kommentoi julkaisua