Albumit, yhtyeet ja muusikot, jotka ovat muovanneet minut – haastattelussa Strikerin kitaristi Tim Brown (Finnish/English)

(Check out English version below the Finnish text)

Nopeasta ja teknisestä hevistä tunnettu Striker on julkaissut kuusi hengästyttävää studioalbumia 12-vuotisen uransa aikana. Toissavuonna ”Play To Win” -albuminsa julkaissut edmontonilaisyhtye teki kesällä kiertueen Pohjois-Amerikassa. Kaaoszine tavoitti Strikerin kitaristi Tim Brownin ja pyysi miekkosta listaamaan niin albumit, bändit kuin keikatkin, jotka ovat jääneet hänen mieleensä.

Mikä oli ensimmäinen albumi, jonka ostit?

Brown: Ensimmäinen albumi, jonka muistan omistaneeni, on tyyliin ”Much Music’s Big Shiny Tunes 2” -kokoelma, joka on käytännössä Kanadan versio MTV:n kokoelmista 90-luvun alussa. Mutta albumi, jonka ostin itse levykaupasta omilla rahoillani? Rehellisesti sanottuna en muista, mutta yksi ensimmäisistä, jonka olen ostanut, on Metallican ”…And Justice For All”.

Kuka on ollut suurin innoittajasi kitaristina?

Brown: Voisin sanoa tähän Marty Friedmanin. En valitse häntä pelkästään sen takia, että hän shreddaa loistavasti, vaan hän on myös uskomattoman luova soittaessaan ja säveltäessään musiikkia. On olemassa tuhansia tapoja shredata, mutta Marty osaa aina löytää juuri sen oikean tavan jokaiseen kappaleeseen, joka sopii siihen ja tuo siihen jotain uutta. Hän on sen tasoinen kitaristi, että niin muusikot kuin maallikot pystyvät olemaan samaa mieltä hänen taidokkuudestaan.

Mikä oli ensimmäinen kappale, jonka soitit ja missä soitit sen?

Brown: Ensimmäinen kappale, jonka soitin, oli kappale jonka olimme tehneet meidän rockbändissämme lukiossa, mutta en muista enää tarkkaan mikä se oli, vaikka kuinka yritän! Olen esiintynyt paljon kouluaikoinani, sillä päädyin koulussa aina musiikkipainotteisiin koulutusohjelmiin, ja niiden kautta kisoja oli hyvin usein.

Millä albumilla on mielestä siistein kansikuva, jonka olet nähnyt?

Brown: Olen varmaan nyt tylsä, mutta mielestäni ”Armed To The Teeth” -albumin kansi on mahtava. Se on ehdottomasti suosikkikanteni Strikerin tuotannosta ja varmaan myös kaikkien aikojen suosikkikanteni. Luuranko T-Rex, jolla on selässään konekiväärit? Se on hiton metallia!

Mitä levyä jaksat kuunnella kerta toisensa jälkeen?

Brown: Luulen, että olen kuunnellut ”Painkilleriä” enemmän kuin mitään levyä. Se on yksi kaikkien aikojen parhaimmista metalli-albumeista ja sillä on mukavasti erilaisia kappaleita.

Mikä yhtye on tehnyt suurimman vaikutuksen sinuun keikallaan?

Brown: Tämä on hankala kysymys! Niitä kun on monia. Yksi mikä yllätti minut täysin, etenkin kun olimme heidän kanssaan kiertueella, on Steel Panther. He ovat muusikkoina uskomattomia, ja kun siihen lisää heidän hullun lavashow’nsa, syntyy todellinen elämys. Ja shreddaus on epätodellisen rajua.

Laulaja, joka on tehnyt suuren vaikutuksen sinuun?

Judas Priest – Rockfest 2018.

Brown: Rob Halford, metallijumala itse!

Jos joku lapsi tulisi kysymään sinulta mitä on ”rock ’n’ roll”, mitä levyä suosittelisit hänelle kuunneltavaksi?

Brown: Rock ’n’ roll? En edes tiedä enää mitä se on. Entä metallia? Valintani olisi varmasti ”Painkiller”.

Mihin Strikerin albumiin olet eniten tyytyväinen?

Brown: ”Play To Win” on valintani. Tuota levyä tehdessämme otimme oman aikamme, ja puhuessani suoraan kitaristina, minulla oli mahdollisuus säveltää ja editoida kaikki tekemäni musiikki rauhassa. Sain muokata jokaisen nuotin ja shreddauksen sellaiseksi kuin halusin.

Albumi, jota kuuntelet, kun olet allapäin?

Brown: En osaa juurikaan stressata asioista, vaan olen rento jätkä, ja musiikin kuunteleminen on itselleni enemmänkin tapa viihtyä, joten en osaa sanoa mitään albumia huonolle tuulelle. Mutta jos haluat ehdottomasti jotain tiukkaa ja outoa rähinää, suosittelen tutustumaan australialaiseen Dealer-yhtyeeseen. Se on rankinta musiikkia koko universumissa.

Kiitos ajastasi, Tim! Haluatko laittaa terveiset lukijoille?

Brown: Kiitos haastattelusta, ja kiitos kun luitte sen! Me teemme paljon töitä ensi vuoden kiertueen ja albumin äänittämisen aikatauluttamisen suhteen, joten toivottavasti pääsemme ensi vuonna vetämään keikkaa teidänkin nurkillenne!

Striker is a well known band for playing furious and talented heavy metal. The Canadian band has released six albums in its twelve years long career. Striker’s latest release ”Play To Win” was released in 2018 and last summer the band had a huge tour in North America. Kaaoszine had an opportunity to ask Striker’s guitarist Tim Brown a few questions and Brown made list about albums, bands and gigs which have left a mark in his life.

What was the first album you bought?

Brown: The first album I remember having was something like ”Much Music’s Big Shiny Tunes 2″, basically the Canadian version of MTV’s yearly compilation album back in the 1990s. In terms of the album I bought first at a store with my own money? To be honest I don’t really remember… But one of the first ones I bought was Metallica’s ”…And Justice For All”, that I remember!

Who has been the biggest influence to you as a guitarist?

Brown: I’d probably say Marty Friedman. Not only does he shred super hard, but he has incredible feeling and is extremely creative in approaching his guitar playing and writing musically. There’s a ton of ultra shredders out there, but Marty always finds a way to shred in a musical way that benefits the song and actually adds something. He’s the type of shredder that both musicians and non-musicians can agree on, I think.

Which was the first song you performed and when did you play it?

Brown: The first song I ever performed live in one of my rock bands was just some random song we wrote back in high school, couldn’t really remember it if I tried! I had performed a fair bit live in band class, as for whatever reason I always ended up in a school with a strong music program. We ended up playing for school competitions all the time.

Which album has the coolest cover art you have seen?

Brown: I’m going to be lame here, but I honestly think the cover for ”Armed to the Teeth” is absolutely amazing. That remains my favourite cover from Striker, and probably one of my all time favourites. A skeletal T-rex with machine guns on it? Fuckin’ metal!

What is the album that never gets boring?

Brown: I’ve probably listened to ”Painkiller” more times than anything. It’s one of the best metal albums ever bar none and it’s full of variety.

What is the best live band you have seen?

Brown: That’s tough! There’s so many good ones. One that definitely stands out to me, especially since we were just on tour with them, is Steel Panther. Those guys are monster musicians, and then you heap on the insane stage show on top of that, and it’s just pure entertainment. The shred is unreal.

A singer who has made a huge impression on you?

Judas Priest – Rockfest 2018.

Brown: Rob Halford! The metal god himself.

If some kid would ask you ”what is rock ’n’ roll?” which album would you recommend to the kid to listen?

Brown: Rock n Roll? I don’t even know what that is anymore. Metal? ”Painkiller” obviously.

Which album from Striker’s discography are you most satisfied with?

Brown: ”Play to Win” for sure. We really took our time on that one and speaking strictly as a guitarist, I was able to sit down and record and edit etc. everything myself, so I was able to get everything exactly the way I wanted it, from guitar tone to fix, and obviously the shred.

Album you like to listen to when you’re feeling upset?

Brown: I’m pretty chill most of the time, and listening to music is more of an entertainment type thing for me that is fun, so I can’t really say I have any particular ”upset” music. But if you want some absolutely brutal shit to get weird to, I recommend listening to a new Australian band called Dealer. It’s the heaviest stuff in the universe.

Thanks for your time, Tim! Do you want to send greetings to the readers? Please speak freely.

Brown: Thanks for taking the time to read this! And thanks for the interview. We are hard at work lining up our next year of touring and recording, so we hope to be able to come shred your neck of the woods soon.

Striker on Facebook

Striker-metal.com

Haastatellut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: