Alexi Laiholle omistettu End of Fucking Story -yönäytös järjestetään syyskuussa Espoo Ciné -festivaaleilla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.6.2022

Espoo Ciné -elokuvafestivaali järjestää kitaristi Alexi Laiholle omistetun yönäytöksen lauantaina 3. syyskuuta. Alexi Laiho – End of Fucking Story -nimisellä näytöksellä Espoo Ciné haluaa kunnioittaa Espoossa syntyneen kitaravirtuoosin muistoa, ja festivaali omistaakin tämänvuotisen yönäytöksensä hänelle. Nimensä näytös on saanut Laihon tavasta päättää kaikki kommenttinsa sanontaan “End of Fucking Story.”

Vuonna 2020 menehtynyt Alexi Laiho on Suomen kaikkien aikojen menestynein kitaristi maailmalla. Hänet äänestettiin muun muassa arvovaltaisessa Guitar World -julkaisussa maailman parhaaksi metallikitaristiksi. Hänen jälkeensä kyseisessä äänestyksessä sijoittuivat useat kansainväliset kitaristisankarit kuten Black Sabbathin Tony Iommi, Metallican James Hetfield, Ozzy Osbournen edesmennyt kitaristi Randy Rhoads ja Judas Priestin Glenn Tipton.

Alexi Laiho tunnettiin perustamansa Children of Bodom -yhtyeen keulakuvana, jonka hajottua vuonna 2019 hän perusti Bodom After Midnight -yhtyeen. Yhtye ehti julkaista musiikkia vain postuumisti. Laiho uudisti äärimetallimusiikkia virtuoosimaisilla taidoillaan, ja Guitar Worldin lisäksi useat muutkin musiikkijulkaisut ovat tunnustaneet hänen taitonsa ja valinneet hänet yhdeksi maailman parhaista metallikitaristeista.

Espoo Ciné haluaa järjestää Alexi Laihon faneille, kanssayökukkujille ja elokuvaintoilijoille tilaisuuden kunnioittaa hänen muistoaan. Yönäytös on suunniteltu yhdessä Laihon perheen ja bändin jäsenten kanssa. “Espoo Ciné halua omistaa näytöksen Alexi Laiholle, koska hänen muistoaan ei ole pystytty kunnioittamaan kollektiivisesti koronan vuoksi”, kertoo festivaalin toiminnanjohtaja Laura Laaksonen.

Synkistä sanoituksistaan huolimatta Laiho nautti huumorista ja katsoi paljon sketsisarjoja ja komediaelokuvia. Vaikeimpina unettomuuskausina elokuvahulluus vei hänet mennessään, ja hän saattoi katsoa suosikkielokuviaan läpi yön. Yönäytöksessä nähdäänkin yksi Alexin suosikkielokuvista, Joel ja Ethan Coenin ohjaama Big Lebowski vuodelta 1998. Hulvaton komedia kertoo losangelesilaisesta Jeffrey “The Dude” Lebowskista, joka lähtee keilauskavereidensa kanssa vaatimaan korvausta sotketusta matostaan, minkä seurauksena porukka ajautuu absurdeihin taistoihin alamaailman kanssa.

Alexi Laiho – End of Fucking Story -näytöksessä esitetään myös YLEn tallenne Children of Bodomin keikasta vuoden 2014 Ruisrockissa sekä muuta arkistomateriaalia. Näytöksen avaa yllätysesiintyjä. Koko yön ohjelma julkaistaan elokuussa.

Liput tulevat myyntiin huomenna 22. kesäkuuta kello 12.00 osoitteessa www.espoocine.fi

Tapahtuman toteutusta ovat tukeneet YLE, Musamaailma ja Universal Music Finland.


Yönäytös
Alexi Laiho – End of Fucking Story
lauantai 3.9.–sunnuntai 4.9. klo 22.00-06.00
Kino Tapiola Mäntyviita 2, Espoo
Ohjelma:
yllätysesiintyjä
Joel ja Ethan Coen: Big Lebowski
Children of Bodom Ruisrockissa 2014 (YLE)
arkistomateriaalia
muut ohjelmatiedot julkaistaan erikseen
liput 50,00 €, myynti alkaen 22.6. kello 12.00 osoitteessa www.espoocine.fi

Espoo Ciné

Espoo Ciné järjestetään tänä vuonna 29.8. – 4.9. Espoossa ja Helsingissä. Festivaali järjestää myös oheisohjelmaa. Espoo Cinén toiminnanjohtaja on Laura Laaksonen, joka on toiminut aikaisemmin Tampereen elokuvajuhlien toiminnanjohtajana.

Espoo Ciné päivitti juuri visuaalisen ilmeensä. Muutos kuvaa festivaalin uutta tunnelmaa ja espoolaisuutta. Uuden ilmeen on suunnitellut kuvataiteilija Teemu Keisteri, joka tunnetaan voimakkaista ja omaleimaisista sarjakuvamaisista töistään ja Ukkeli-hahmostaan. Keisteri toimii myös tiskijukkana taiteilijanimellä Windows9man.

espoocine.fi
https://www.instagram.com/espoocine/
https://www.facebook.com/espoocine
https://www.teemukeisteri.net/
https://www.instagram.com/windows95man/
https://www.kinotapiola.fi/