Alexi Laiholle tunnustus elämäntyöstä postuumisti Radio SuomiRockin gaalassa

Kirjoittanut Jani Lahti - 27.11.2021

Joulukuun lopulla vuonna 2020 menehtynyt suomalaisen metallimusiikin suuruus ja kitaristi Alexi Laiho on saanut tunnustuksen elämäntyöstään musiikin parissa. Radio SuomiRockin järjestämässä gaalassa tunnustuksen vastaanottivat Alexin sisko Anna Laiho ja tämän tytär.

Kokonaisuudessaan Radio SuomiRockin selostus tunnustuksen sisällöstä kuuluu seuraavasti:

Vaikka kitarasankari on poissa, elävät musiikki ja muistot ikuisesti. Vuonna 2021 SuomiRockin elämäntyöpalkinto annetaan postuumisti Alexi Laiholle.

Alexi Laiho toi soittotyylillään uusia tuulia metalliin. Soitossa kuuluivat vaikutteet aina klassisesta musiikista black metaliin, pitäen sisällään koko metallin kirjon. Vaikka se on raakaa ja häpeilemätöntä, se on myös teknisesti loistokasta sekä kaunista. Laiho onnistui välittämään biiseissään tunnetta poikkeuksellisen vahvasti ja musiikkiin purettu viha saa yhä kuulijassaan aikaan vahvan reaktion.

Ellei joku vielä tiennyt, Alexi Laiho toimi uraauurtavasti kansainvälisesti menestyneen ja perustamansa Children Of Bodom-yhtyeen pääasiallisena biisinkirjoittajana ja kitaristi-laulajana vuodet 1997-2019. Yhtye julkaisi kymmenen studioalbumia. Valitettavan lyhytaikaiseksi jääneen yhtyeen nimeltä Bodom After Midnight Laiho perusti vuonna 2020 Children Of Bodomin lopetettua musiikillisen toimintansa. Alexi Laiho ehti soittaa urallaan myös muiden muassa Sinergyssä, Impaled Nazarenessa ja The Local Band-yhtyeessä.

Muita gaalassa palkittuja olivat ainakin vuoden biisillä palkittu kotimainen Euroviisu-menestyjä Blind Channel. SuomiRockin julkaisun näet alta.