Alexi Laihon sisko Anna Kaaoszinelle: ”Olemme varanneet Malmin hautausmaalta kauniin hautapaikan, johon fanit voivat tulla kunnioittamaan Alexin muistoa”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.3.2021

Children Of Bodomista sekä Bodom After Midnightista tunnettu kitaristi-laulaja Alexi Laiho siirtyi ajasta ikuisuuteen 29. päivä joulukuuta ja Alexin muistotilaisuus pidettiin perheen lähipiirin kesken 28. päivä tammikuuta. Alexia ei kuitenkaan ole vielä tähän päivään mennessä saatu haudattua, sillä Alexin laillinen puoliso Kimberly Goss on estänyt lakimiehensä välityksellä hautaamisen ja vaati uurnaa itselleen, jotta voi pitää oman muistotilaisuuden ja osallistua uurnan hautaamiseen. Alexi Laihon sisko Anna suostui Kaaoszinen haastattelupyyntöön vaikean aiheen tiimoilta ja kertoo nyt perheen näkemyksen Kimberly Gossin aiheuttamasta harmista ja kärsimyksestä perheelle omin sanoin. Voit lukea haastattelun tästä:

Alexi erosi Kimberly Gossista vuonna 2002 mutta avioeroa ei kuitenkaan koskaan virallisesti laitettu käytäntöön. Kertoiko Alexi syitä miksi eroa ei koskaan virallisesti haettu?

Anna Laiho: Aleksi meni Kimberlyn kanssa naimisiin 2002 ainoastaan käytännön syistä ja haki eroa jo samana vuonna. Kun Kimberly ilmoitti vaativansa eron yhteydessä puolet Aleksin omaisuudesta, Aleksi veti erohakemuksensa pois käräjäoikeudesta. Tämän jälkeen hän teetti avioehtosopimuksen, johon Kimberly kieltäytyi laittamasta allekirjoitustaan. Vuosien varrella Kimberly lupasi hoitaa asian kuntoon, vaikka jälkikäteen näyttää selvältä ettei hänellä ollut aikomustakaan suostua luopumaan avio-oikeudestaan. Aleksi ei hakenut eroa siitä syystä, että hän ei halunnut maksaa Kimberlylle tasinkoa. Aleksi teki testamentin, jossa Kimberly jätetään ulkopuolelle ja omaisuus menee vanhemmillemme kun ositus on tehtynä. Aleksilla ei ollut omia lapsia.

Goss kertoi Instagramissa pitäneensä Alexin kanssa paljon yhteyttä ja julkaisi kuvan facetime-keskustelusta tämän kanssa. Mainitsiko Alexi koskaan että oli ainakin Gossin mukaan lähes päivittäin tekemisissä tämän kanssa?

Anna Laiho: Aleksi ei koskaan maininnut että hänen ja Kimberlyn välillä olisi lämminhenkistä ystävyyttä, pikemmin hänen puheistaan sai päinvastaisen kuvan. Kimberlystä ei ylipäätään juurikan puhuttu, mutta joskus harvoin kun aihe tuli puheeksi, Aleksin kommentit Kimberlystä olivat hyvin negatiivisia. Aleksi puhui kaikista muista entisistä kumppaneistaan aina arvostavaan ja kunnioittavaan sävyyn, mutta Kimberly oli tässä selkeä poikkeus. Minä perustan mielipiteeni Kimberlystä siihen, mitä Aleksi minulle itse puhui, ja siihen miten huonosti hän kohteli Aleksia heidän seurustelusuhteensa aikana. Heidän seurustelusuhteensa oli hyvin riitaisa, ja perheellemme oli helpotus, kun suhde päättyi vuonna 2002.

Kirjoitit Instagramista jo poistetussa tekstissä että Goss on aiheuttanut teidän perheelle paljon harmia Alexin kuoleman jälkeen. Avaisitko hieman että miksi mm. Alexin hautaaminen on viivästyt hänen takia?

Anna Laiho: Kimberly oli ensin poissa elämästämme melkein 20 vuotta. Kuitenkin heti kun Aleksi kuoli, hän ilmestyi paikalle vaatimaan, että hän haluaa ottaa osaa hautajaisjärjestelyihin ja haluaa osallistua hautajaisiin, sekä muuttaa Aleksin asuntoon jossa ei ole koskaan edes käynyt vieraana. Yritimme selittää hänelle asianajajan välityksellä että emme halua ylimääräisiä ihmisiä hautajaisiin, emmekä halua muutenkaan olla hänen kanssaan enempää tekemisissä kuin on pakko. Saimme pidetttyä kauniin siunaustilaisuuden, mutta kun oli uurnan hautauksen aika, sain tietää että Kimberly on estänyt järjestelyt ja vaati uurnaa itselleen jotta voi pitää oman muistotilaisuuden ja osallistua uurnan hautaamiseen.

Alexi Laiho tuli uransa aikana tunnetuksi varsin yksityisenä ihmisenä. Oliko Alexin virallinen kuolinsyy tarkoitus pitää yksityisenä asiana ja miltä tuo tuntui kun Kimberly Goss tiedon Instagramissa julkaisi?

Anna Laiho: Halusimme kunnioittaa Aleksin yksityisyyttä emmekä siksi halunneet julkistaa kuolinsyytä. Tämä asia tehtiin Kimberlylle täysin selväksi. Kun sain tiedon että Kimberly on julkaissut kuolinsyyn, olin todella järkyttynyt ja vihainen. Minun oli vaikea kertoa vanhemmilleni tätä uutista ja etenkin äiti otti asian hyvin raskaasti.

Musiikkimaailmalle Alexi Laiho tuli tunnetuksi virtuoosimaisena soittajana sekä perhekeskeisenä ihmisenä. Millaisen kuvan haluaisit, että veljestäsi jäisi faneille?

Anna Laiho: Aleksi inspiroi esimerkillään muita ihmisiä musiikin harrastamiseen ja siihen, että vaikeita tunteitaan ja pahaa mieltään voi käsitellä musiikin avulla. Hän uskalsi olla rohkeasti oma itsensä silläkin uhalla että kaikki eivät hänestä ja hänen musiikistaan tykkää. Toivon että hän jäisi fanien mieleen lahjakkaana ja periksiantamattomana muusikkona ja lämminsydämisenä ihmisenä.

Meinaatteko pitää Alexin hautapaikan salaisuutena, vai tehdäänkö siitä julkinen että fanit voivat halutessaan viedä haudalle kynttilän?

Anna Laiho: Olemme varanneet Malmin hautausmaalta kauniin hautapaikan, jossa on tilaa isolle hautakivelle ja fanit voivat toki halutessaan tulla kunnioittamaan Aleksin muistoa. Toivon että saisimme pian hautaukseen liittyvät erimielisyydet selviksi tavalla tai toisella.

Kiitoksia paljon haastattelusta ja osanotot vielä kertaalleen Alexin poismenon johdosta.

Anna Laiho: Kiitos.