Alice Cooper 70 vuotta

Shokeeraavan rockin edelläkävijä ja elävä legenda Alice Cooper, oikealta nimeltään Vincent Damon Furnier, on täyttänyt 70 vuotta! Herra perusti ensimmäisen yhtyeensä jo vuonna 1964, mutta se hajosi kymmenen vuotta myöhemmin. Bändi oli alkuperäinen Alice Cooper, nimi, jonka Furnier päätti pitää omana artistinimenään myöhemmällä urallaan.

Yhtye julkaisi ensimmäisen albuminsa ”Pretties For You” vuonna 1969 ja tuli tunnetuksi teatraalisesta ja shokeeraavasta garage rockistaan, joka yhdisteli kauhua, glamrockia ja vaudevilleä, mistä kehittyi pikkuhiljaa käsite ”shock rock”.

Yhtyeen ensimmäinen suuri hitti oli ”Eighteen”, joka julkaistiin vuonna 1970:

Seuraava menestyskappale oli ”Schools’s Out” vuodelta 1972:

 

Alice Cooperin ensimmäinen sooloalbumi julkaistiin vuonna 1975 nimellä ”Welcome To My Nightmare”, ja se sai paljon suosiota. Cooperin ura koki laskua 1970-luvun lopussa hänen alkoholiongelmiensa vuoksi. Tuona aikana hän kokeili myös discovivahteista rockia – elettiinhän discomusiikin kulta-aikaa. Raitistuessaan 1980-luvun puolivälissä Cooper julkaisi uuden ”Constrictor”-albumin. Levyltä on peräisin Perjantai 13. nimiseen elokuvaan liitettävä ”He’s Back (The Man Behind The Mask):

Alice Cooperin ura kattaa kaiken kaikkiaan 27 studioalbumia ja 48 julkaistua singleä myyden yli 50 miljoonaa levyä. Ohessa muutama miehen suurimmista teoksista:

Hey Stoopid”

 

 

Feed My Frankenstein”

 

 

 

No More Mr. Nice Guy”

 

 

Poison”

Nykyisin Alice Cooper vaikuttaa Hollywood Vampires  –hardrock(cover)yhtyeessä yhdessä Joe Perryn ja Johnny Deppin kanssa. Cooper on nähty Suomessa lukuisia kertoja, ja hän esiintyy uuden kokoonpanonsa kanssa ensimmäistä kertaa Kaisaniemen puistossa Helsingissä 10. kesäkuuta.

Livefiilistelyä uusimmalla kokoonpanolla, Hollywood Vampires:

Kommentoi julkaisua