Alistair The Third – Alistair The Third

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.6.2012

Vuonna 2010 Tampereella perustettu ja oudosti nimetty Alistair The Third tarjoaa arvosteltavaksi bändin nimeä kantavan, omakustanteena julkaistun debyytti-EP:n. Tarjolla on genrejä toisiinsa sotkevaa metallia kuuden biisin verran.

Biisien pohjana on melodinen metalli, josta sitten piipahdetaan rockin, punkin ja progen suuntiin. Sekavalta kuulostava idea toimii yllättävän hyvin, ja biisit ovat yllättävän selkeitä. Vaihtelua ja kikkailua on sopivassa suhteessa puhtaaseen mättöön, ja kappaleet palaavat aina raskaampaan ulosantiin. Varsinkin vokalistin jämäkkä huutoääni pitää biisit kasassa, vaikka kaveri vetää välillä myös puhtaasti. Kappaleissa on paljon vaihtuvuutta, mikä tietysti aiheuttaa sen, että kaikki biisit eivät ole yhtä hyvin onnistuneita kuin toiset. EP:n aloittava biisi on mielestäni lätyn heikointa antia, mutta EP tiukkenee loppua päin reippaasti. Varsinkin EP:n päättävä biisi ”Your Monarchy Falls” toimii todella hyvin alusta loppuun ja on lätyn raskainta antia.

Tuotannollisesta ammattitasoa oleva EP on soitettu komeasti ja soundit ovat toimivat. Rummut nakuttavat reippaasti ja riffittely on varsin omaperäistä. Alistair The Third onnistuu olemaan hyvin tuoreen kuuloinen eikä vastaavaa bändiä nopeasti tule mieleen. On mukava kuunnella taidokkaasti soitettuja biisejä, jotka eivät muistuta pahemmin mistään muusta bändistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alistair The Thirdiä voi suositella kaikille hiukan erilaisesta musiikista pitäville. Heti alkuun kannattaa kuunnella ”Static” ja ”Your Monarchy Falls”, sillä ne antavat parhaimman kuvan bändistä.

9/10

Kappalelista:
01. Gift Of Rage
02. The Ledge
03. Dying Light
04. Static
05. The Trench
06. Your Monarchy Falls

http://soundcloud.com/alistair-the-third

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen