Alkoholismiaan vastaan taisteleva Bam Margera: ”Ville Valon esimerkki oli tie minun juomiseeni”

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 14.8.2022

Ammattiskeittaajana tunnettu Bam Margera on antanut ensimmäisen haastattelunsa saatuaan vuoden kestävän kuntoutushoidon päätökseen. Kesäkuussa Margera karkasi hoidostaan, mutta lopulta poliisit löysivät hänet ja palauttivat hänet perheensä luokse.

Steve-O:n Wild Ride -ohjelmassa Margera kertoi viimeisimmistä vuosistaan ja avautui nuoruuden hullaantumisestaan HIMin Ville Valoon, joka johti hänet alkoholistiksi.

Bam Margera ja HIM tekivät paljon yhteistyötä 2000-luvun alussa, jolloin Bam osallistui bändin musiikkivideoihin, ja vastavuoroisesti yhtye nousi esille Bamin MTV-esityksissä. Lopulta yhteistyö päättyi erkaantumiseen.

”Olen alkoholisti. Olen ollut pitkään aikaan. Muistan, kun olin jotain 24-vuotias, ja olin niin lumoutunut HIMin Ville Valosta…hän vain käveli Suomen katuja pitkin ja tytöt kirjaimellisesti pyörtyivät hänet nähtyään, joskus myös miehet. Joten halusin seurata hänen jälkiään. Ajattelin, että ’hän ostaa tupakka-askin, minäkin ostan tupakka-askin. Hän juo olutta, minäkin juon olutta. Hän nappaa anisliköörin, minäkin otan anisliköörin’.

Kerran Valo avasi aamulla kaljan heti herätessään ja se oli ensimmäinen kerta, kun ihmettelin: ’Juot jo aamulla? Päivällä?’ ja hän vastasi ’Jep, miksi en? Haluatko yhden?’ Minä vastasin, että ’en anna sinun juoda yksin, mutta tämä on ihan hullua’. Se oli ensimmäinen kerta, kun join päiväsaikaan.”

Margera on aiemmin kertonut haastatteluissa, että alkoi virallisesti juomaan vasta 24 tai 25 vuoden iässä. Sen jälkeen rokkitähden elo ja juominen lähti käsistä. Margeran äiti April Margera kertoi vuoden 2017 haastattelussa, että Valon esimerkki aiheutti hänen pojalleen bulimian.

”Hän aina halusi hoikan ulkomuodon, ja suurin into nousi, kun hänestä tuli Ville Valon ystävä. Ville on ihanin mies, mutta hän ei koskaan syönyt ja aina joi. Uskon, että Bam aloitti oluen juonnin tai minkä vaan juonnin, koska hän piti siitä miltä Ville näytti.

Kun kävimme syömässä, Bam poistui heti vessaan. Kysyin ’Oksensitko sinä?’ johon hän vastasi ’Joo, joo, joskus oksennan ja siten en liho’.

Minusta tuntui pahalta, kun jotkut sanoivat Bamille, että hän oli saanut lisää painoa tai näytti isältään. En kommentoinut niihin, mutta olisin halunnut sanoa, että hän joi ja sairasti bulimiaa, jonka vuoksi oli niin laiha.”

Katso Margeran tuore haastattelu tästä: