Kuva: Vesa Ranta

Alkuperäisiin kasarirockin helmiin kuuluva Tanna julkaisi uuden singlen ”Mayday!”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.10.2023

Suomalaisen kasarirockin kovimpiin tekijöihin kuulunut Tanna teki paluun suomenkielisen musiikin pariin kesäkuussa julkaistun ”Kohtalon tuulet” -albuminsa myötä. Erittäin positiivisen vastaanoton saanutta levyä seuraa nyt uusi single ”Mayday!”. Kappale on laulaja-kitaristi Tapani ”Tanna” Tikkasen säveltämä, sanoittama sekä sovittama.

””Mayday!” kertoo sinnikkyydestä, ja uskosta siihen että lopulta oikeus ja hyvä voittavat, vaikka kuinka harmaalta elämän horisontti joskus näyttäisikin”, Tanna kertoo.

””Kohtalon tuulet” ilmestyi kesäkuussa ja olemme saaneet siitä paljon positiivista, jopa ylistävää palautetta vannoutuneilta faneiltamme. Imperiumi jopa valitsi sen viikon levyksi! Ja mikä parasta, olemme saaneet sen myötä myös paljon uusia faneja, jotka eivät olleet ikinä meistä kuulleetkaan!”, Tanna fiilistelee ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Uuden levyn myötä lähdimme myös keikoille ja onkin ollut mahtavaa nähdä ja kuulla, kun jengi laulaa mukana uusia biisejä vanhojen tuttujen lisäksi, mm. LOISTO-festivaaleilla ja loppuunmyydyllä Toppila-klubilla Oulussa, minne faneja oli tullut ympäri Suomen! Näiden positiivisten uutisten myötä on tullut lisäkeikkoja ja ensi kesälle muutama festarikeikkakin on jo sovittu.

Classic rockin ja AOR:n melodisella polulla on vielä paljon nähtävää ja kuultavaa, ja Tanna toteaakin genrensä olevan ajatonta. Vahvat kosketinsoittimet, komeat kitarasoolot ja stemmat eivät ole koskaan pois muodista.

Oululainen yhtye ehti aikoinaan julkaista kolme albumia. Tanna kiersi ahkerasti legendaarisen managerin Lido Salosen suojeluksessa, ja yhtyeen biisit ovat edelleen kuunneltavissa suoratoistopalveluissa Warnerin kautta. 1990-luvulle tultaessa julkaistiin myös ”TANNA: Eedenistä Itään” -sooloalbumi, jonka jälkeen Tikkanen keskittyi PRAYER-nimiseen uuteen yhtyeeseensä, jonka kolmen albumin julkaisijana toimi melodisen rockin ja AOR:n englantilainen laatuyhtiö Escape.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Palattuaan omaan nimeensä, Tanna julkaisi englanninkielisen ”Storm In Paradise” -albumin saksalaiselle AOR Heaven -levy-yhtiölle. Albumi sai hyviä arvosteluita ympäri maailmaa, ja levyn nimibiisille tehty musiikkivideo toi esiin hyvin myös Tannan livemeiningin.