All Over Maniacs – Heikoilla Jäillä

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 1.5.2015

All Over Maniacs on helsinkiläinen punkin ja metallin välimuotoa soittava bändi. Kolmas levy ”Heikoilla jäillä” julkaistiin helmikuussa Stupido Recordsilta. En tunne bändin historiaa enkä täten ihan ymmärrä, miksi bändin nimi on englanniksi, vaikka se kuitenkin tekee biisejä suomeksi. Tälläinen tuntuu vähän hölmöltä ratkaisulta.

Itse levy on ihan sujuvaa kuultavaa. Automatkat menevät mukavasti cd-pyörylän soidessa. Keskittyneempi kuuntelu valitettavasti paljastaa levyn heikkoudet, joista suurin on lyriikat. Ne ovat ponnekkaan aggressiivisia ja kantaa ottavia, mikä aina ilahduttaa. Mutta ne jäävät kuitenkin sisällöltään ohuiksi, eikä niiden välittämä tunne useimmiten siirry kuulijalle asti. Yksi harvoista lauseista, joka koskettaa, löytyy kappaleesta ”Itä-Saksa”: ”Ostin kassin kaljaa vittu,/ olo on kuin puhkinussittu!”

Levyn teemat vaihtelevat kapitalismikriittisyydestä yksilön pahoinvointiin ja siitä fantasiatarinoihin. Punaista lankaa ei levyllä tunnu olevan. ”Heikoilla Jäillä” ei tylytyksestäni huolimatta kuitenkaan ole erityisen huono levy. Soitto kulkee hyvin. Kitara, basso ja rummut luovat murisevaa rytkettä kehään, ja sitä on aina mukava kuunnella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kuten aiemmin mainitsin, levy sopii todella hyvin autoiluun. Levy varmasti sopii erinomaisesti myös kaljanjuontiin. Suuri merkkiteos se ei kuitenkaan genressään ole, koska sen anti ei kestä tarkempaa tarkastelua. ”Heikoilla Jäillä” on vain ihan OK.

5/10

Kappalelista:

 1. Reaktio
 2. Noitavaino
 3. Tyhjää Täynnä
 4. Yksinvaltias
 5. Punaista Nään
 6. Heikoilla Jäillä
 7. Osasto 10
 8. Sammon Ryöstö
 9. Pelimerkit
 10. Itä-Saksa
 11. Kaksi Vuotta Kuolleena

https://www.facebook.com/allovermaniacs

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Sanna Uusi-Rasi