All That Remainsin edesmenneen kitaristi Oli Herbertin leski vaatii bändiltä osuutta bändin keikkatuloista

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 20.10.2019

Yhdysvaltalaisen metalcore-yhtye All That Remainsin edesmenneen kitaristi Oli Herbertin kuolema on jättänyt jälkeensä useita kysymyksiä ja epäselvyyksiä. Herbert kuoli vuosi sitten, juuri ennen All That Remainsin ”Victim Of The New Disease” -albumin julkaisua. Kitaristi löytyi hukkuneena kotialueensa matalasta lammesta. Moni bändin fani on syyttänyt Herbertin leskeä kitaristin kuolemasta, ja leski pitää puolestaan bändin toimintaa epärehellisenä. Herbertin leski on esittänyt vaatimuksia miehensä perintöön liittyen ja haluaa, että hänelle maksetaan niistä All That Remainsin keikoista ja kiertueista, jotka bändi on toteuttanut hänen aviomiehensä kuoleman jälkeen.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Elizabeth Herbertin lakimies on jättänyt oikeudelle kolmesivuisen kirjelmän, jossa korostetaan, ettei Elizabeth Herbert ole saanut bändiltä tarpeeksi tarkkaa tietoa kaikista bändiin liittyvistä taloudellisista asioista, ja että leski tarvitsee kyseiset tiedot kuolinpesän selvittämiseksi. Koska lesken edesmennyt aviomies oli All That Remains Inc.:n jäsen, katsoo leski olevansa oikeutettu tietämään myös sen liiketoiminnallisista asioista. Elizabeth Herbertin mukaan hänelle tulisi myös maksaa niistä kiertueista ja keikoista, joita bändi on soittanut hänen aviomiehensä kuoleman jälkeen. Elizabeth Herbert perää lisäksi korvauksia kitaristin hautauskuluista (6 901 dollarin polttohautaus) ja yksityisestä muistotilaisuudesta. Oikeus ei ole vielä hyväksynyt hänen vaatimuksiaan.

Aiemmin Elizabeth Herbert vaati, että kaikkien hänen aviomiehensä työstämien materiaalien julkaiseminen vaatisi hänen hyväksyntäänsä, sillä materiaali on osa kuolinpesää. Samanaikaisesti poliisi tarkastelee Elizabeth Herbertin tietokone- ja puhelintietoja osana kuoleman tutkintaa. Oli Herbert oli viikkoa ennen kuolemaansa allekirjoittanut testamentin, jossa hän nimesi Elizabeth Herbertin ainoaksi edunsaajakseen. Testamentti tarkoitti sitä, että kitaristin sisko jäi ilman perintöä. Herbertillä oli myös henkivakuutus, jonka arvoa ei ole julkisesti esitetty. Pariskunnan talo oli kitaristin kuollessa ulosotossa, joskin Elizabeth Herbert on sittemmin jäänyt asumaan siihen.