”Alles Gut” on hyvä välipala uutta Nervenbeisserin täyspitkää odotellessa

Toissa vuonna ”Zeitenwandel”-albumin julkaisun myötä uudelleen aktivoitunut Nervenbeisser julkaisi tänä keväänä uuden EP:n. Elektronisen rockin ja industrial metalin piirteistä tutuksi tullut yhtye nojautuu uudella julkaisullaan tuttuun soundiinsa, mistä niin ”Liebesschmerz”, nimikkokappale ”Alles Gut” kuin ”Problema” toimivat hyvinä todisteina. Vastaavasti ”Märchenland” pitää huolen siitä, ettei EP:llä vältytä myöskään goottirock-vaikutteilta.

”Alles Gut” -EP sisältää kaikkiaan kuusi kappaletta, joista kaksi viimeistä ovat remixejä. Vaikka yleensä suhtaudun varauksella remixeihin, sillä ne harvoin antavat lisäarvoa albumille, ”Alles Gutin” kohdalla voin todeta niiden toimivan. Nimikkokappaleesta tehty remix on hyvin teknopitoinen, ja se istuu äänimaisemansa puolesta oikein hyvin Nervenbeisserin persoonalliseen soundiin. Edellisellä albumilla julkaistu ”Verkehrte Welt” on saanut myös oman remixinsä, jolla kappaleesta on muotoutunut mitä mainioin kehoa hytkyttävä teknokappale.

Saksankielisistä lyriikoista ja industrial metal -vaikutteista huolimatta Nervenbeisser ei ole mikään Rammstein tai edes vertailukelpoinen kopio – ja hyvä niin. Nervenbeisserilla on oma erikoinen tyylinsä, joka loistaa ”Alles Gut” -EP:llä. ”Zeitenwandel”-albumiin verrattuna ”Alles Gut” on kokeilevampi ja progempi kuin edeltäjänsä. EP on kokonaisuudessaan tasaisen hyvä ja jättää kuulijat toiveikkaina odottamaan yhtyeen seuraavaa julkaisua.

7/10

Kappalelista:

  1. Liebesschmerz
  2. Alles Gut
  3. Märchenland
  4. Probleme
  5. Alles Gut (Rmx von ”Das Ich”)
  6. Verkehrte Welt (Rmx von Andy Haywire)

Nervenbeisser

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua