Alley Gods – North State Of Mind

Turusta kotoisin oleva, nopeatempoista vanhaa ja uutta koulukuntaa sekoittava hardcore-yhtye on edennyt jo kolmanteen julkaisuunsa. Samaan aikaan toisaalla itse vielä pyörittelin yhtyeen ensimmäistä seiskaa. En tiedä miten, tai miksi viime vuonna julkaistu täyspitkä ”Correcting Wrong Opinions” on mennyt ohi, mutta lupaan korjata asian tämän jälkeen.

Tämä kolmas julkaisu kantaa nimeä ”North State Of Mind” ja se on julkaistu ainoastaan ylväässä 10”-vinyylin muodossa kera mp3-latauskoodin. Nimensä mukaisesti kannessa mukaillaan osuvasti myös Nortti-askin ulkoasua, vaikka sillä tuskin on muuta tekemistä tämän kanssa.

Kestoa löytyy hieman alle vartin verran; se kätkee sisäänsä läjän hyviä nopeampia sekä melodisempia riffejä, mukavaa rähinää kohtalaisen artikuloinnin kera, jokusen köörihuudon ja muutaman bassokuvionkin. Vaikka pariminuuttiset raidat pääasiassa kaahataan läpi nopealla tempolla, niin on myös annettu sijaa hitaammille osuuksille ja muille fiilistelyille, kuten levyn akustiselle lopulle.

Ainoa miinus tulee hieman kolkosta soundista, jonka olen havainnut myös muiden TCHC-bändien levytyksissä, kenties sama studio kyseessä? Pienellä hiomisella soundeihin olisi saanut enemmän eloa ja levyn kesto olisi kuulijan korvien kannalta huomattavasti pidempi.

Vaikka ainoa vertailunkohteeni on yhtyeen ensimmäinen seiska, voin todeta, että Alley Gods on petrannut huomattavasti ja tätä tavaraa jää väkisinkin janoamaan lisää.

7/10


Kappalelista:

A1 Shell
A2 Under Pressure
A3 Top Of The World
A4 Angry Old Man
A5 Hurricane

B1 9 Lives
B2 Information Asphyxiation
B3 Losing The Game
B4 North State Of Mind

http://alleygods.tumblr.com/

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua