Always War

Always war logo 1Ruotsalainen hardcorebändi Always War saapuu pikavisiitille Suomeen lauantaina tammikuun toinen päivä, kun yhtye soittaa Lepakkomiehessä Helsingissä. Tavoitimme bändin rumpalin Erikin sähköpostin välityksellä jo ennen keikkaa, ja alta voit lukea bändin terveiset.

Hei Erik, miten menee? Voisitko alkuun esitellä itsesi ja bändin?

Moi! Hyvin menee, kuten myös varmasti muilla bändiläisillä. Soitan rumpuja hardcorebändissä nimeltä . Bändi on kotoisin Uppsalasta, Ruotsista, ja se on perustettu vuonna 2007. Olemme vokalisti Ronnien kanssa bändin ydinjäsenet. Tähän mennessä olemme julkaisseet yhden ep:n ja yhden täyspitkän albumin ja työstämme parhaillaan toista täyspitkää albumia.

Näemme teidät pian Helsingissä, ja illasta tulee varmasti loistava!

Miten kuvailisit Always Warin musiikkia neljällä sanalla?

Tämä on vaikea… Hardcore, metal, nopea, väkivaltanen.

always war live1Always War soitti edellisen kerran Suomessa viime helmikuussa. Minkälaiset muistot teille jäi siitä illasta, ja mitkä on odotukset seuraavalle keikalle?

Meillä oli hauskaa! Silloin me emme juurikaan tienneet, mitä odottaa keikalta, koska emme olleet aiemmin soittaneet Suomessa. Ilta oli kuitenkin mahtava. Kaikki tapaamamme tyypit olivat mukavia ja moshasivat kuin hullut, ja se on juuri sitä, mitä haluamme! Muistan nähneeni rumpusettini takaa, että ihmiset roikkuivat katossa ja kenkiä heiteltiin ympäriinsä, haha.

Edellisen keikkanne jälkeen bändissä on tapahtunut muutoksia miehistössä. Mitä tapahtui, ja miten asiat ovat nyt?

Kyllä, viime kerralla meillä oli vain yksi kitaristi bändissä, Lee. Hän päätti lähteä bändistä, koska hän kävi läpi isoja muutoksia omassa elämässään. Sen jälkeen aloimme etsiä kahta uutta kitaristia, koska meillä on aiemmin ollut kaksi kitaristia. Biisimme on tehty kahdelle kitaristille, ja niin ne kuulostavat tietysti paljon paremmalta. Nyt meillä on kitaristeina Johan ja Gustav täydentämässä miehistön. Basistimme Franco on ollut bändissä pidempään, vuodesta 2010 asti.

Kuten aiemmin mainitsit, te työstätte parhaillaan toista täyspitkää albumia. Kuinka pitkällä prosessi on nyt, ja milloin voimme odottaa albumin julkaisua?

Kyllä, albumi on nyt vokaaleja vaille nauhoitettu ja parhaillaan miksauksessa. Albumi tulee olemaan mahtava, ja julkaisu on suunniteltu alkuvuoteen.

always war live2Mistä bändeistä tulee suurimmat vaikutteet, kun alatte työstää uusia biisejä?

Sitä on vaikea sanoa, koska meillä kaikilla on niin erilainen musiikillinen tausta. Lyhyesti sanottuna musiikkimme on sitä, miltä haluamme Always Warin kuulostavan. Joskus olemme saattaneet tehdä hyviä biisejä, mutta ne eivät vain ole sopineet meidän soundiimme. Silloin olemme työstäneet biisiä uudestaan tai heittäneet sen kokonaan pois.

Minä itse saan paljon vaikutteita grindcoresta ja death metallista, kun taas kitaristimme Gustav saa enemmän vaikutteita punkista ja hardcoresta. Kun sekoitamme noita kaikkia genrejä bändin tyyliin, lopputuloksesta tulee hyvä.

Onko teillä jo nimi ja julkaisija tiedossa tulevalle albumille?

Vielä tällä hetkellä ei ole kumpaakaan, mutta työstämme niitäkin vielä.

always war live3Mitä muita suunnitelmia teillä on vuodelle 2016?

Ensi vuonna aiomme julkaista uuden albumin ja soittaa keikkoja niin paljon kuin se on mahdollista. Haluamme päästä kiertämään Eurooppaa enemmän kuin aiemmin ja tietysti käydä myös Suomessa vieläkin useammin!

Käytimme niin paljon aikaa uuden albumin tekemiseen, että nyt on viimein aika ryömiä ulos studiosta ja päästä soittamaan uusia biisejä yleisölle.

Viime kerralla kun tapasin teidät, me juttelimme hardcoreskenestä yleisesti. Minkälainen skene teillä on Ruotsissa nykyään? Olivatko asiat paremmin, kun olitte nuorempia vai päinvastoin?

En oikein osaa sanoa mitään skenestä, koska se on niin hajaantunut. On paljon ”ryhmiä” ja yhteisöjä, jotka haluavat vain tietyn tyyppisiä bändejä soittamaan. Mielestäni Ruotsin skene on ajoittain melko karu ja epäystävällinen. Siitä syystä me soitamme mieluummin metallikeikoilla tai rock-baareissa. Ne piirit ovat aina paljon ystävällisempiä, eikä heitä kiinnosta vittuakaan, mitä muut edustavat. Ihmiset tulevat sinne pitämään hauskaa ja nauttimaan musiikista.

Samanlainen fiilis minulla oli silloin, kun soitimme Lahdessa. Ihmiset ottivat meidät hyvin vastaan välittämättä musiikkimausta tai siitä, mitä yhteisöä edustaa. Kaikki olivat siellä yhtä suurta perhettä, ja siitä syystä me haluamme käydä Suomessa paljon useammin.

Voisitko vielä loppukevennyksenä nimetä vuoden 2015 kolme parasta albumia?

Itseasiassa mietin tätä juuri muutama päivä sitten eikä se ollut helppoa. Nämä kolme tulevat kuitenkin ensimmäisenä mieleen:

Cryptopsy – Book Of Suffering: Tome 1 (vaikka tämä onkin ep)
Deafheaven – New Bermuda
Hate Eternal – Infernus

Voitte antaa minulle vinkkejä hyvistä albumeista, kun tavataan!

Loppuun vielä vapaa sana ja terveiset.

Kiitos kaikille ketkä ovat järkkäämässä tulevaa keikkaamme. Odotamme innolla tulevaa keikkaa ja toivomme, että mahdollisimman moni tulee katsomaan meitä. Tulkaa totta kai myös juttelemaan meille keikalla. Pidetään hauskaa ja moshataan överisti!

Tsekatkaa uusi albumimme alkuvuodesta. Soitamme myös yhden uuden biisin keikalla.

Nähdään pian ja pitäkää huolta itsestänne!

Haastattelu: Tommi Hämäläinen
Kuvat: Jetro Stavén

Keikka ja liput:
2.1.2016 , Helsinki. Liput 7€
https://www.facebook.com/events/892465094174488/

 

always war poster

Kommentoi julkaisua