Amaranthe – Amaranthe

Ruotsalainen melodista metallia ja poppia keskenään yhdistelevä Amaranthe nousi metallimaailman tietoisuuteen vuoden 2010 lopulla, kun yhtye ilmoitti solmineensa sopimuksen Spinefarm Recordsin kanssa. Kun yhtye julkaisi videon uuden albumin kappaleesta nimeltä ”Hunger”, alkoi allekirjoittanut myös kiinnostumaan yhtyeestä. Ei, ei sen kauniin naisen (Elize) takia, vaan myös itse musiikin..

Niille, jotka eivät vielä tätä arviota lukiessaan ole kuulleet yhtyeeltä yhtäkään kappaletta aloitan kertomalla, että yhtyeen musiikki on yhdistelmä todella melodisia metalli ralleja ja poppimaisia kertosäkeitä. Yhtyeen musiikki raskaimmillaan muistuttaa Dead By Aprilia, mutta kevyimmillään mieleeni tulee yhtyeet kuten E-Type. Lauluja yhtyeessä hoitaa kolme jäsentä; naisvokalisti Elize ja Jake hoitavat puhtaita lauluja kun taas Andy hoitaa yhtyeen kaikki huudot. Tämä tuntuukin olevan ehkä yksi albumin sekä yhtyeen kantavampia voimia, koska kappaleet kuulostavat todella monipuolisilta ja niissä liikutaan genrestä toiseen todella mutkattoman oloisesti. Vaikka yhdessä kappaleessa saattaa esiintyä montaa eri genreä ja välillä liikutaan melodisesta death metallista poppiin hujauksessa, kappaleet on silti saatu pidettyä hyvin kasassa ja se ns. ”punainen lanka” on pysynyt yhtyeellä hyvin käsissä.

Jokainen albumin kappale on osa albumin koko kokonaisuutta, eikä albumilla mielestäni ole yhtään ns. ”täyte kappaletta”. Levyn kohokohtia ovat ”Hunger”, joka suorastaan flirttailee kuuntelijan kanssa, ”Call Out My Name”, joka muistuttaa paikoittain jopa E-Typeä sekä ”My Transition”, joka on loistava yhdistelmä puhtaita lauluja sekä huutamista.

Amaranthe tekee varsin vakuuttavaa jälkeä debyyttialbumillaan, joka on täynnä toinen toistaan tarttuvampia kertosäkeitä yhdistettynä vokalisti Elizen upeaan ääneen. Tähän kun lisätään vielä kokeneen tuottaja Tue Madsenin luoma lähes täydellinen äänimaailma, on kyseessä yksi vuoden parhaista debyyttialbumeista metallin saralla. Mikäli pidät melodisesta metallista sekä yhtyeistä kuten Sonic Syndicate, Dead By April tai System Divide on ”Amaranthe” kuin tehty sinulle. Suorastaan syntisen tarttuva debyytti!

8 / 10

Kappalelista:

01. Leave Everything Behind
02. Hunger
03. 1.000.000 Lightyears
04. Automatic
05. My Transition
06. Amaranthine
07. Rain
08. Call Out My Name
09. Enter The Maze
10. Director´s Cut
11. Act Of Desperation
12. Serendipity

www.myspace.com/amaranthemetal

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua