Amaranthen Elize Ryd loistaa Circus of Rock -projektin ”In Times of Despair” -singlen vierailijana

Kirjoittanut Satu Haiko - 8.7.2021

 

Mirka Rantasen ”Circus of Rock” -projektilta on tänään ilmestynyt toinen näyte. Rantasen johtaman all -star- kokoonpanon debyyttialbumi ”Come One, Come All” ilmestyy elokuussa. ”In Times of Despair”-kappaleella laulaa Amaranthe-tähti Elize Ryd, jonka kanssa Mirka on tehnyt yhteistyötä jo useamman vuoden toisissa kuvioissa. Raskasta Joulua -kiertueiltakin tuttu Elize kertoo yhteistyöstä:

“Minulla on ollut ilo työskennellä Mirkan kanssa jo joulukuusta 2013. Mirka on mahtava rumpali ja persoona, joten oli ilmiselvää, että lähtisin mukaan tähän projektiin. ’In Times of Despair ’-kappaleen sanoma ei voisi juuri ajankohtaisempi olla kuin juuri nyt, kun katsoo millaista vaivaa ja surua korona on meille kaikille aiheuttanut. Toivon Mirkalle pelkkää hyvää albumin ilmestymisen kynnyksellä, ja kiitos vielä, että sain olla mukana projektissa!”

Circus of Rock sai alkunsa Mirkan suunnitellessa tekevänsä sooloalbumin. Ajatus taitoje esittelemisestä perinteisen soololevyn merkeissä vaihtui kuitenkin äkkiä ajatukseen projektista, joka keskittyisi timanttisiin biiseihin uran varrella tutuksi tulleiden kollegojen kanssa esitettynä.

“Lähestyin kitaristi Tuomas Väinölää kysymällä, mahtaisiko hän haluta tehdä jonkun biisin levylleni. Tuomaksella sattuikin olemaan jo projektille täydellisesti sopiva kappale takataskussa valmiina! Halusin itse tuoda biisiin vielä jotakin lisää, joten sävelsin siihen yhden kokonaan uuden osan, josta tuli biisin toinen kertosäe. ’In Times of Despair’ oli alun perin demotettu naisäänellä, joten oli selvä juttu, että se menisi Elizen laulettavaksi. Hän tulkitseekin biisin emotionaalisen hienosti”

Suomen legendaarisimpiin hard rock/metal -rumpaleihin lukeutuvan ja nykyään King Companyssä soittavan Mirka Rantasen kipparoima Circus of Rock -megaprojekti julkaisee debyyttialbuminsa elokuun 6. päivänä. ”Come One, Come All” -albumilla on mukana Amaranthen Elizen lisäksi tuttuja kasvoja  Tykettosta, Hardlinesta, Nightwishista, Leveragesta, Stratovariuksesta, Brother Firetribesta sekä Masterplanista.

Mirka Rantasella on ollut komea, jo yli 30 vuotta kestänyt ura suomalaisella hard rock-kentällä. Rantanen on soittanut yli neljälläkymmenellä albumilla, joihin lukeutuu äänitteitä muun muassa King Companyn, Raskasta Joulua -projektin, Kotipellon, Warmenin, Northern Kingsien sekä Revolution Renaissancen kanssa. Mirka Rantanen on myös huippusuositun Hevisaurus-ilmiön isä ja voitti tästä Emma-patsaan vuonna 2011.

Kuuntele ”In Times Of Despair”-single alta:

 

 

Come One, Come All-abumin kappalelista:

1. The Beat (Feat. Riku Turunen)
2. Desperate Cry (Feat. Johnny Gioeli)
3. Sheriff Of Ghost Town (Feat. Marco Hietala)
4. Never (Feat. Kimmo Blom)
5. In Times Of Despair  (Feat. Elize Ryd)
6. Crossroads (Feat. Pasi Rantanen)
7. Caught In The Middle (Feat. Danny Vaughn)
8. Plywood Covered Windows And Crappy Shoes (Antti Railio)
9. Edge Of Love (Feat. Rick Altzi)
10. Set Me Free (Feat. Jarkko Ahola
11. Everafter (Feat. Tommi “Tuple” Salmela)
12. No Reason (Feat Marc Quee)
13. Tears Of The Clown (Feat. Erik Kraemer)
14. Burning (Bonus Track Digital)

Tutustu projektiin lisää:

www.circusofrockofficial.com
facebook.com/circusofrockofficial
instagram.com/circus_of_rock

Luetuimmat

Uusimmat