Amaranthen jalanjäljillä: arvostelussa Metaprismin Catalyst To Awakening

Kirjoittanut Tia Salmela - 19.1.2018

Metaprism on brittiläinen melodista metallia soittava yhtye, joka on perustettu vuonna 2012. Yhtye julkaisi vuonna 2015 debyyttialbuminsa ”The Human Encryptionin”, joka avasi oven yhtyeelle Saksan Wacken Open Airin sekä Britannian Bloodstock Open Airin lavoille. ”The Human Encryptionilta” lohkaistu sinkkukappale ”Reload” päätyi lopulta jopa Wackenin ”Live at Wacken 2015” 25-vuotisjuhlajulkaisuun. Kyseessä on siis pienessä nosteessa oleva yhtye, joka on nyt julkaisemassa toista albumiaan nimeltään ”Catalyst To Awakening”. Jos Metaprismin kappale on kerran päätynyt ”Live at Wacken 2015” -julkaisulle, ei bändi voi olla täysin kelvoton.

Albumin aloittaa ”The Awakening”, joka pikkuhiljaa herättelee kuuntelijaa. Tämän lyhyen intron jälkeen jatketaan seuraavalle raidalle, joka kantaa nimeä ”Codex Regius”. Väistämättä Metaprismin soundista tulee mieleen Amaranthe ja jo tässä vaiheessa esiin nousee yhtyeen ehdoton vahvuus: Metaprismin laulaja kaksikkona toimivan Theresa Smithin ja Joey Draperin äänet sointuvat upeasti yhteen. Myös ”Unleash The Fire” jatkaa ”Codex Regiuksen” aloittamaa vahvaa radiosoittoon soveltuvaa linjaa, kuten myös ”Incarcerate” sekä ”Anomalous I Illogilcal Era”.

Raidalla kuusi on tämän kappaleen myötä ”Catalyst To Awakeningin” ensimmäinen, mutta onneksi ainoa, kompastuskivi. ”Anomalous II Ghost of Asylum” on albumin haastavin kappale, joka haastaa kuuntelijan oikeasti kuuntelemaan. Tarkasta kuuntelemisesta huolimatta kyseinen kappale jää varsin pieneksi kompuroinniksi, josta kuitenkin selvitään vähillä naarmuilla ja noustaan takaisin pystyyn ”Living By Proxyn” tahdittamana. Kyseinen kappale edustaa tämän albumin parhaimmistoa ja tiivistää neljään ja puoleen minuuttiin koko tämän albumin sisällön: vahvoja örinöitä, tarttuvia kertsejä ja upeita kitarasooloja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jälleen palataan taas siihen muottiin, jota on saatu todistaa koko albumin ajan, eikä ”Carve The Stone” tarjoa mitään uutta pöydälle. ”Aftermath” yrittää esitellä yhtyeen herkempää puolta hidastamalla hieman tempoa, mikä itseasiassa toimiikin. Metaprism onnistuu ”Aftermathin” avulla todistamaan, että kyllä tämä yhtye pystyy välillä vähän herkistelemään. Herkistely jääköön kuitenkin heikoille, kun ”Unanimous” jatkaa jälleen siitä mihin jäätiin. Viimeisen iskun ”Catalyst To Awakeningillä” lyö ”Cathrasis”.

Metaprism on varsin potentiaalinen yhtye, jonka toinen albumi ”Catalyst To Awakening” tarjoaa varsin radioystävällistä materiaalia. Albumilta löytyy mykistäviä kitarasooloja ja tarttuvia kertsejä päitä murskaavia kitarariffejä unohtamatta. Esiin kuitenkin nousee pelko siitä, pystyykö tämä albumi nousemaan edukseen massasta vai jääkö se muiden samankaltaisten sekaan. Mutta mitään sen suurempaa marmattamisen aihetta ei löytynyt. Jos Amaranthe on lähellä sydäntäsi, niin suosittelen tsekkaamaan myös tämän yhtyeen!

8 / 10

Kappalelista:
1. The Awakening
2. Codex Regius
3. Unleash the Fire
4. Incarcerate
5. Anomalous I Illogilcal Era
6. Anomalous II Ghost of Asylum
7. Living by Proxy
8. Carve the Stone
9. Aftermath
10. Unanimous
11. Cathrasis

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Metaprism Facebookissa
Metaprismin kotisivut

Kirjoittanut: Tia Salmela

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy