Ambushin kolmas albumi ”Infidel” on mainio läpileikkaus 80-luvun hevistä

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 13.3.2020

Växsjön pienestä kaupungista Ruotsista ponnistava Ambush on lähestynyt toimitusta kolmannella albumillaan ”Infidel”. High Rollerin kautta julkaistu levy kuulostaa varsin ruotsalaiselta retroheavyltä maanmiestensä Wolfin ja Enforcerin tapaan. Suurimmiksi vaikuttajikseen bändi kuitenkin nimeää Judas Priestin ja Acceptin.

Ambush on hyvä läpileikkaus kaikista heavy metallin tyyleistä, joita kuultiin 80-luvulla. Yhtyettä on hyvin vaikea lokeroida mihinkään muuhun kuin heavy metal -lokeroon. Mukana on niin Britteinsaarta, Saksaa kuin ison veden takaisia vaikutteita. Bändin musiikki sopii niin maanalaisiin klubeihin kuin isoille areenoille. Vokalisti Oskar Jacobsson vetää korkealta ja kovaa, kitarat rokkaavat ja produktio on ison kuuloinen, muttei millään tavalla överi.

Albumi alkaa energisesti nimibiisillään, ja tunnelma on heti alkuun katossa. Vääräuskoisten kuoro ottaa hyvin haltuun rennosti laukkaavan ja klassisen heavy metallinsa. ”Yperite” rokkaa kovasti jopa hieman 70-luvun tyyliin ja hittipotentiaalia riittää. ”Leave Them to Die” laukkaa hevisti ja ”Hellbiter” heittää taas areenallisen hard rock -vaihdetta ja hittipotentiaalia silmään. Biisistä on tehty myös tyylilleen uskollinen musiikkivideo. ”The Demon Within” ja ”Iron Helm of War” painavat kaasupoljinta oikein kunnolla. Tyyli kappaleiden välillä vaihtelee sopivasti keskenään, eikä missään vaiheessa pääse tuntumaan siltä, että levy junnaisi paikoillaan.

Mikäli heavy metal kolisee, en näkisi syytä miksei myös ”Infidel” kolisisi. Bändi retroilee juuri oikealla tyylillä; tavallaan kaikki on tuttua ja turvallista, mutta silti relevanttia. Ambush on retrohevibändi parhaasta päästä. Play it loud!

8/10

Kappalelista:

1. Infidel
2. Yperite
3. Leave Them to Die
4. Hellbiter
5. The Summoning
6. The Demon Within
7. A Silent Killer
8. Iron Helm of War
9. Heart of Stone
10. Lust for Blood

Ambush Facebookissa