Amon Amarth -kitaristi Olavi Mikkonen: ”Metallimusiikki on jopa suositumpaa nyt kuin meidän lapsuudessamme”

Ruotsalaisen viikinkimetalliyhtye Amon Amarthin kitaristi Olavi Mikkonen ja basisti Ted Lundström ovat antaneet saksalaiselle Metal-Heads.de -medialle haastattelun, jossa muusikot kertovat muun muassa näkemyksestään metallimusiikin nykysuosiosta. Haastattelijan tiedustellessa uskovatko muusikot raskaan metallin olevan nykyään enemmän valtavirtaa kuin bändin aloittaessa, vastaa Mikkonen seuraavalla tavalla:

”Mielestäni raskas metallimusiikki on enemmän valtavirtaa [nykyään]. Perinteinen metallimusiikki on ollut ainakin Ruotsissa aina todella suosittua. Mutta toki metallimusiikki yleensäkin on jopa suositumpaa nykyään kuin meidän lapsuudessamme. Esimerkiksi Iron Maiden soitti meidän lapsuudessamme jäähallissa, johon mahtuu 7500 ihmistä. Nykyään Tukholmassa soittaessaan Iron Maidenin yleisössä on 50 000 ihmistä. Tietenkin koko metalliskene on kasvanut suuremmaksi. Mutta 1980-luvulla metalli oli uusi juttu – ei ollut vanhoja ihmisiä, jotka kuuntelevat metallia – pelkästään nuorisoa. Ajan myötä nuoriso kasvoi aikuisiksi ja vanhoiksi miehiksi, mutta he menevät yhä keikoille. Mutta on tullut myös paljon uusia faneja. Mielestäni on luonnollinen ilmiö, että metallista tuli suosittua. Ei se ole ydinfysiikkaa.”

Basisti Lundström jatkaa samaa pohdintaa eri kantilta, ja kertoo:

”Samaan aikaan se on todella mielenkiintoinen ilmiö, koska esimerkiksi Ruotsissa ei ole kauhean paljon meidän tyylistä musiikkia – death metallia – esimerkiksi radiosoitossa, eikä enää ole MTV:n ’Headbangers Ball’ -tyylisiä ohjelmia. Ja silti se [metallimusiikki] kasvattaa suosiotaan. Se on elossa. Sillä menee todella hyvin. Ja on oikeastaan aika siistiä, että se on kasvanut ilman valtamedian tukea. Ainakin Ruotsissa asia on näin. Meillä on muutamia rocktaajuuksia radiossa, mutta ei oikeastaan yhtään pääkanavilla. Se on mielestäni todella siistiä. Se todistaa musiikkityylin voiman.”

Lisäksi muusikot juttelevat haastattelijan kanssa muun muassa meneillään olevan kiertueensa lämmittelybändien valinnasta, iän tuomista haasteista kiertueilla ja yhtyeen suosion rakennuspalikoista, kuten lavashowsta. Koko haastattelun voit katsoa alta:

Kommentoi julkaisua