Amoralin kitaristilta uusi projekti Alcyona Sky

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.10.2015

Alcyona Sky 2015Kotimaisen metallia soittavan Amoralin kitaristi Ben Varon on aloittanut uuden yhtyeen nimeltä Alcyona Sky. Yhtyeeseen kuuluu Benin lisäksi Micko Hell (Denigrate, Million Dollar Beggars), Jyri Helko (Warmen, For The Imperium) sekä Rale Tiiainen (The Black League, The OHO, Ancara). Ensi vuonna ilmestyvältä debyyttialbumilta on nyt julkaistu ennakkomaistiaisena ensimmäinen single ”Long Time Coming”, jonka voit kuunnella täältä:

”Kun edellinen Amoral-albumi ’Fallen Leaves & Dead Sparrows’ oli loppukeväästä 2013 saatu valmiiksi, suunnitelmanani oli ottaa kesän verran breikkiä biisien kirjoittamisesta ja osittain kitarastakin”, bändin kitaristi ja primus motor Ben Varon valottaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Akustinen kitara kuitenkin kantautui mukaan mökille, ja biisejä alkoi syntyä kalliolla meren äärellä.

”Yllätyin itsekin siitä, kuinka useampikin kappale syntyi kuin itsestään lyhyen ajan sisällä. Ja kun ne eivät mielestäni kuulostaneet Amoralilta, aloin leikitellä ajatuksella sivuprojektin perustamisesta.”

Benin lapsuudesta kumpuava rakkaus 90-luvun rockiin sekoittui uudessa materiaalissa tämän myöhemmin heränneeseen intohimoon, 70-luvun akustisvetoiseen fiilistelyyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Biisimateriaali saneli minulle aika tarkasti sen, ketkä minun oli saatava bändiin mukaan musisoimaan. Micko Hell (Denigrate, Million Dollar Beggars) on aina ollut yksi suosikkilaulajistani, ja hänen syvä, sielukas äänensä soi päässäni jo riffejä ja sanoituksia rustatessa. Rale Tiiaisen (The Black League, The OHO, Ancara) kanssa olemme vuosien saatossa soitelleet joitain coverkeikkoja, joten tiesin, että häneltä lähtee tarvittava raskaskätinen, taakse nojaava biitti. Jyri Helko (For The Imperium, Warmen) on puolestaan ryhmän virtuoosi, jonka musikaaliset bassokuviot nostivat kappaleet aivan uudelle tasolle. Onnekseni kaikki kolme suostuivat mukaan siltä istumalta, eikä varavaihtoehtoja tarvinnut edes alkaa miettiä.”

Varon, Tiiainen ja Helko aloittivat treenaamisen talvella ja saivat hiottua biisit sekä yhteissoiton siihen kuntoon, että albumi soitettiin lauluja lukuunottamatta livenä purkkiin kesällä 2014 Sound Supreme -studiolla – vain kahdessa päivässä. Ben ja Micko äänittivät vokaaliosuudet tulevina kuukausina aina, kun muilta kiireiltään kerkesivät.

”Levyn purkittaminen livenä samassa huoneessa kasvotusten ja vielä tuollaisella tahdilla oli mahtava kokemus”, Ben sanoo. ”Siinä tosiaan näkee näiden jätkien tason, ja se inspiroi minuakin laittamaan parastani.”

Vaikka alkuperäinen suunnitelma oli pitää homma pelkästään yhden levyn mittaisena sivuprojektina, niin ryhmä innostui sekä materiaalista että bändin sisäisestä kemiasta sen verran, että myös lavoille tuli hinku päästä. Myös toinen levy on jo suunnitteilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Näiden jätkien kanssa on niin hauskaa ja vaivatonta soittaa, ja kun multa syntyy joka tapauksessa tällaistakin materiaalia Amoral-metaliprogeilun ohessa, niin miksi jättäisimme homman tähän? Mulla on jo pino ideoita Alcyona Sky:n kakkoslevylle, ja odotan innolla, että pääsemme joulukuussa On the Rocksiin kokeilemaan, miten tämä ryhmä toimii livenä!”

Alcyona Sky nähdään ensimmäistä kertaa livenä 11.12.2015 Helsingin On The Rocksissa, ja liput keikalle ovat nyt myynnissä Tiketissä:

https://www.tiketti.fi/Alcyona-Sky-Ghostsonics-On-The-Rocks-Helsinki-lippuja/35085

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy