Amorphiksen Tomi Joutsen kertoo brittilehdelle bändin suurimmasta Spinal Tap -hetkestä keikalla: ”Siinä tuntee olonsa ihan saatanan tyhmäksi”

Kotimaisen menestyneen metalliyhtye Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen vieraili hiljattain arvostetun brittilehti Metal Hammerin haastateltavana. Haastattelussa Joutsen kertoo muun muassa bändielämän huipuista ja likaisista hetkistä, kuin myös siitä, millaista huumeidenkäyttöä hän on alalla nähnyt pitkän uransa aikana.

Kun Joutsenelta kysyttiin haastattelussa bändin suurimmasta Spinal Tap -hetkestä, tämä vastasi:

”Käytämme korvamonitoreita konserteissamme, ja se osaa olla melko äänekästä. Aloitimme pariin kertaan konsertin niin, että soitimme ilman, että vahvistimet olivat päällä. Soitimme raskasta musiikkia lavalla ja kuulimme sen korvissamme, mutta yleisö ei kuullut mitään. Kun sellaista tekee tuhansien ihmisten edessä, siinä tuntee olonsa helvetin tyhmäksi!”

Kun haastattelija kysyi Joutsenelta hänen kamalinta huumekokemustaan:

”Minulla ei ole niiden suhteen omakohtaista kokemusta. Olen nähnyt vuosien aikana lukuisia ihmisiä huumeissa, ja siinä ei ole mitään hienoa. Minulla on jo valmiiksi omat ongelmani, enkä halua minkään muun paskovan elämääni enää enempää.”

Kun Joutsenelta kysyttiin vakavinta haaveria lavalla:

”Olen kaatunut muutamia kertoja. Ei mitään liian traumaattista [naurua]. Niin on käynyt muutamia kertoja Yhdysvalloissa juuri silloin, kun olet todella väsynyt ja lava on liukas. Toivon todella, ettei siitä ole videomateriaalia YouTubessa. En ole ainakaan törmännyt yhteenkään.”

Kun Joutsenelta kysyttiin, milloin hän tunsi itsensä ensimmäistä kertaa rock-tähdeksi:

”Kun ensimmäistä kertaa saavuimme Yhdysvaltoihin. Hummer-limusiini nouti meidät lentokentältä. Ajattelin, että ’vau, tältä siis tuntuu olla bändissä!’ Mutta se ei kestänyt pitkään. Ensimmäinen keikkapaikka oli räkälä lähiössä. Heillä ei ollut siellä edes äänentoistoa. Menetin ääneni ensimmäisen keikan jälkeen. Se oli kamala kokemus.”

 

 

Kommentoi julkaisua