Kuva: Päivi Leino

Amorphis-basisti Olli-Pekka ”Oppu” Laineen kipparoiman Octoploidin yhteistyö Amorphiksen Tomi Joutsenen kanssa kuunneltavissa uudella ”Human Amoral” -kappaleella

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.4.2024

Amorphis-basisti Olli-Pekka ”Oppu” Laineen uusi bändi Octoploid julkaisee debyyttialbuminsa ”Beyond The Aeons” 5. heinäkuuta Reigning Phoenix Musicin kautta. Oppu komentoi:

”Olen haaveillut musiikin tekemisestä omilla ehdoillani jo pitkään, ja tässä mielessä Octoploid merkitsee merkittävää käännekohtaa musiikkiurallani. Albumi vaati oikean hetken, oikeat ihmiset ja oikean mielentilan toteutuakseen. Musiikilliset juureni ovat yhä 80- ja 90-lukujen metallimusiikissa, sekä 70-luvun progressiivisessa rockissa. Yhdistelmä psykedeeliaa ja stoner rockia on ”Beyond The Aeons” -albumin peruselementtejä.”

Tunnusomaisten bassoriffien lisäksi Oppu soittaa yhtyeessä koskettimia, kitaraa sekä laulaa. Hän odottaa pitkää luovaa tulevaisuutta Octoploid-yhtyeensä jäsenten Mikko Pietisen (rummut), Peter Salosen (kitarat) ja Kim Rantalan (koskettimet) kanssa, johon Mikko Kotamäki (Swallow the Sun) liittyy määräämättömäksi ajaksi päälaulajaksi live-esiintymisiä varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtyeen tulevalta albumilta on nyt julkaistu ensimmäisenä singlenä kuunneltavaksi yhteistyössä Amorphiksen Tomi Joutsenen kanssa tehty kappale ”Human Amoral” ja voit katsoa kappaleesta julkaistun videon tästä:

Videon on tuottanut, ohjannut ja editoinut Pete Voutilainen (One Eye Media Oy). Kuvaus ja valot: Pete Voutilainen / Nadi Hammouda

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

01. The Dawns In Nothingness [feat. Mikko Kotamäki] *
02. Coast Of The Drowned Sailors [feat. Tomi Koivusaari & Janitor Muurinen] *
03. Human Amoral [feat. Tomi Joutsen] *
04. Shattered Wings [feat. Petri Eskelinen] #/%
05. Beyond The Aeons #/%
06. The Hallowed Flame [feat. Mikko Kotamäki] *
07. Concealed Serenity [feat. Mikko Kotamäki] %
08. A Dusk Of Vex [feat. Jón Aldará | physical: long version; digital: edit] ^/%
Bonus Track (physical only):
09. Monotony [feat. Petri Eskelinen] %

* Kim Rantala (keyboards)
# Samu Leminen (additional lead guitars)
^ Ile Laaksomaa (additional lead guitar)
% Kasper Mårtenson (keyboards)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat