Kuva: Sam Jämsen

Amorphis-kitaristi Tomi Koivusaaren sooloprojekti Bjørkøn odotettu debyyttilevy ”Heartrot” on ilmestynyt 

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.12.2023

Amorphis-kitaristina tunnetun Tomi Koivusaaren Bjørkø julkaisee joulukuussa ensialbuminsa ”Heartrot”. Koivusaaren soololevyltä löytyy osaavia muusikoita, kun soittajakaartin muodostavat rumpali Waltteri Väyrynen (Opeth, ex-Paradise Lost), basisti Lauri Porra (Stratovarius) sekä kosketinvelho Janne Lounatvuori (Hidria Spacefolk). Myös vierailevien laulajien joukko on mielenkiintoinen. Bjørkøn debyyttisinglellä Heartroot Rots vieraili äärimetallilegenda Jeff Walker (Carcass), lokakuussa julkaistulla Magentalla lauloi Mariska ja tänään julkaistavalla videobiisillä ”Whitebone Wind” äänessä on Nightwishista tuttu Marko Hietala sekä Petronella Nettermalm. Koivusaari kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Petronella toimii Hietalalle laulavana vastaelementtinä, kun Marko vetää korkealta ja kovaa. Biisin sanoituksen kaikki kielikuvat kertovat kuolemasta ja biisiin on haettu tietoisesti erilaisia kontrasteja. Whitebone Wind on albumin vaikein suoritus laulullisesti ja Hietala on yksi niitä harvoja miesvokalisteista, jotka pystyvät vetämään kappaleen niin kuin pitää.”

Katso Jari Heinon ohjaama ”Whitebone Wind” -video alta löytyvää linkkiä klikkaamalla. Visuaalin pääosassa nähdään laulaja Ella Tepponen:

Bjørkøn ”Heartrot” ei ole tavanomainen sooloalbumi tai temaattinen kokonaisuus, vaan kyse on kokoelmasta erilaisia sävellyksiä ja näkökulmia. Kappalekavalkadi on muokkaantunut pitkällä aikajänteellä, joten lopputulos moniulotteinen, raikas ja omaperäinen. Levyn monimuotoisuutta ja myös visuaalisuutta korostaa se, että albumin jokaisen biisin tulkitsee eri vokalisti. Vokalistit ovat valikoituneet kappaleisiin sävellysvaiheessa Koivusaaren intuition perusteella. Mariskan, Jeff Walkerin, Marko Hietalan ja Petronella Nettermalmin lisäksi levyllä laulajina vierailevat Ismo Alanko, Jessi Frey, Addi Tryggvason (Sólstafir), Tomi Joutsen sekä Dimmu Borgirin Shagrath.

Bjørkøn ”Heartrot” on ilmestynyt tänään digitaalisesti sekä fyysisissä formaateissa. Levy on nyt saatavilla parhailta levykauppiailta kautta maan – ja tietysti Svart Recordsin verkkokaupasta.

1.12. Bjørkø: Heartrot LP/CD
Svartin verkkokauppa

1.12. Bjørkø: Heartrot (suoratoistopalvelut)
https://orcd.co/gvaq1bj

Bjørkø:
Tomi Koivusaari – guitars, backing vocals, keyboards
Janne Lounatvuori – synths and keyboards
Lauri Porra – bass
Waltteri Väyrynen – drums

Luetuimmat

Uusimmat