Amorphis studioon; uusi albumi julkaistaan syyskuussa

Amorphis 2012Metalliyhtye Amorphis on viettänyt alkuvuoden demottamalla uusia kappaleita syyskuussa julkaistavaa kahdettatoista albumia varten. Varsinainen tuotannollinen prosessi käynnistyy maaliskuussa esituotannolla Helsingissä tuottaja Jens Bogrenin johdolla. Albumin äänitykset starttailevat huhtikuun alussa Tukholmassa, Jensin Fascination Street-studiolla.

Tekstit ovat bändin henkisen mentorin Pekka Kainulaisen käsialaa. ”Ne ovat Kalevalan tapaan kuvauksia luonnonilmiöistä, vuodenaikojen kierrosta ja ihmismielestä. Uudelleen ja uudelleen toistuvat tilanteet, joissa toivo ja epätietoisuus vuorottelevat. Ihminen yrittää saada neuvoja itseään korkeammilta voimilta, tietäjiltä ja jumalilta. Runot eivät muodosta varsinaista tarinaa, mutta niitä yhdistää tietty, meidänkin ajassamme vallitseva teema. Elämme punaisen pilven alla, ja aika taas kerran puntaroi meitä”, Pekka Kainulainen kuvailee.
Kevään aikana työstettävä levy näkee päivänvalon syyskuussa jolloin bändi aloittaa maailmankiertueensa Suomesta. Amorphis nähdään Euroopan kiertueella yhdessä Nightwishin kanssa loppuvuodesta.
Amorphis teki joulukuussa Keski-Euroopassa menestyksekkään ”retro”-kiertueen jossa bändi soitti reilut 20-vuotta sitten julkaistun ”Tales From The Thousand Lakes” -albuminsa kokonaisuudessaan. Yllätystä faneille lisäsi se, että encoressa kuultiin kappaleita bändin debyytiltä, joita orkesteri ei ole soittanut pariin vuosikymmeneen. Saksassa alan lehdistö on ylistänyt kiertuetta sen tuomalla autenttisuudella ja aikamatkalla 20-vuoden taakse.
”Kiertueen tuotanto on tehty kunnianosoituksena TFTTL-levylle ja mukana ei ole ensimmäistäkään vuoden 1995 jälkeen julkaistua kappaleta. Oli hienoa huomata ekojen keikkojen jälkeen miten ylväästi Tales… toimii kokonaisuutena.”

Amorphis Suomen kesäfestarit:
06.06.2015 Tampere – Radio City South Park
27.06.2015 Helsinki – Tuska Open Air
03.07.2015 Turku – Ruisrock
17-19.07.2015 Joensuu – Ilosaarirock

Kommentoi julkaisua