Vanguardian

Analogivallankumous on alkanut – Vanguardian on julkaissut ”Back to Stone Age” -singlen

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.6.2022

Jyväskylässä vaikuttava metalliyhtye Vanguardian julkaisee uutta musiikkia.

Metalliyhtye Vanguardian julkaisi tulevalta lyhytsoitoltaan ensimmäisen singlen ”Back to Stone Age” 8.6.2022 musiikkivideon kera.

Vanguardian otti loikan tuntemattomaan, heitti ennakkoluulot romukoppaan ja nauhoitti tulevan materiaalinsa täysin analogisesti Astia-studiolla Lappeenrannassa.

”Back to Stone Age avaa pelin räyhäkkäästi ja osoittaa aidosti yhtyeen monipuolisuuden. Jokainen nuotti, isku ja fraasi kappaleessa kuullaan juuri sellaisena, kuin se on sillä hetkellä taltioitu. Mitään ei ole jälkikäteen korjattu tai editoitu”.


”Halusimme tehdä tällä kertaa jotain aidosti toisin ja osoittaa, että moderni tekninen metalli on mahdollista nauhoittaa kelanauhalle ilman digitaalisen äänittämisprosessin tuomia ominaisuuksia. Totesimme saavamme aikaan jotain todella ainutlaatuista. Tämä on kunnianosoitus niille äänitteille, jotka ovat vaikuttaneet meihin koko elämämme ja saivat meidät tarttumaan instrumentteihin jo lapsina”.

Yhtye

Kappaleen on nauhoittanut ja tuottanut Anssi Kippo yhdessä Sakari Soisalon kanssa. Kappaleen yhteydessä julkaistun musiikkivideon on kuvannut, editoinut ja ohjannut Arto Kettunen, joka oli vastuussa myös yhtyeen aikaisemman musiikkivideon ”The Witchhammer” toteuttamisesta.