Ancient Flame julkaisee uutta materiaalia

Kirjoittanut Niko Kuusela - 8.3.2020

Vahvassa nousukiidossa kiitävä Ancient Flame on julkaissut kolme singleä, ”Ancient Flame”, ”Shamash”, ”Father Sun Mother Moon”, kaikissa suosituimmissa suoratoistopalveluissa, kuten Spotify, iTunes, Tidal, Apple Music ja Deezer.

Ancient Flame on kotoisin Lounais-Suomesta tukikohtana Turku. Yhtye on perustettu 2017, mutta jäsenillä on pitkät soittohistoriat eri musiikkityyleissä ja yhtyeissä (Therion, Luciferase jne.).

Ancient Flamen musiikki on tarttuvaa orient-laulu- ja jousimelodiaa metalliriffien päällä. Ancient Flamen nokkamies Risto Hämäläinen säveltää ja sanoittaa biisit. Nykyinen parinkymmenen biisin paketti on tavallaan konseptituotanto, koska sanoitukset näissä vievät kuuntelijat muinaiseen Sumeriin ja Akkadiin ja niiden hurjaan mytologiaan. Risto on tutkinut näiden seutujen mytologiaa jo kolme vuotta pohjatyöksi lyriikoille, jotka myötäilevät hyvin tarkasti aikakaudelta kirjoitettuja tarinoita. Laulukieli on pääosin englanti, muutamalla sumerin- ja akkadinkielisellä fraasilla höystettynä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy