Ancient Flame julkaisi debyyttialbumina ”Blood stained the barren land”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.11.2022

Kotimainen metalliyhtye Ancient Flames julkaisi debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä ”Blood stained the barren land”. Albumi sisältää 9 kappaletta, ja se julkaistiin Fireswampin kautta.

Vuosina 2000-2006 sinfonisen metallin uranuurtajan, ruotsalaisen Therionin kiertuekokoonpanoon kuuluneen, ja sittemmin mm. kotimaisissa Luciferase ja Deathre -yhtyeissä vaikuttaneen Risto Hämäläisen luotsaama Ancient Flame on perustettu Turussa 2017. Hämäläisen ja muiden alkuperäisjäsenten: Kirsimarja Alosen, Markku Vanhasen, Kimmo Lukkarilan ja JP Ruohosen muodostama Ancient Flame on keskittynyt alusta asti työstämään ja hiomaan temaattisesti yhtenäistä, sekä musiikillisesti omaleimaista tuotantoa, josta aiemmin on julkaisuun saatettu kolme digitaalista singleä, sekä yksi musiikkivideo. 2020 kokoonpanoon liittyneen Petteri Urmaksen mukaantulon myötä vanhempienkin kappaleiden sovitus kahden päälaulajan vahvuuksia hyödyntäen on antanut yhtyeen musiikille ilmaisulle vielä lopullisen ominaispiirteensä.

Musiikillisesti Ancient Flamen musiikin ja kitarariffivetoisen soundin juuret ovat 1980-luvun heavy metallin kultakaudessa, mutta vaikutteita esimerkiksi juurikin Therionin, ym. sinfonisen metallin suunnalta on myös kuultavissa. Avauskappaleen ”Bãbilim (the time has come)” keinuvalla bassoriffillä käynnistyvä ja ”Sargon (the legacy)” -eepoksen raskaisiin Black Sabbath -vaikutteisiin huipentuva albumi pitää sisällään tekijöidensä näköisen, ennakkoluulottoman musiikillinen kollaasin, josta melodisen metallin ystävät tulevat taatusti löytämään tarttumapintaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Voit kuunnella albumin alhaalta.