And Then You Die julkaisee yli 30-vuotisen uran kunniaksi ”Electric Uterus” -albumin

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.5.2021

Vaasalainen hämäräkollektiivi And Then You Die julkaisee uuden albumin nimeltä ”Electric Uterus” 21.5.2021. Kyseessä on hatunnosto suomalaisen industrialin pioneerin yli 30-vuotiselle uralle, ja bändi juhlistaa sitä Skithund Recordsilla digijulkaisuna ja myöhemmässä aallossa rajoitettuna CD-painoksena.

Skithundin päämajassa ”Electric Uterusin” soundimaailma kuulostaa raa’alta industrial-melulta, mutta samalla se luo mielikuvia New Yorkin hämyisestä independent-skenestä ja jopa ruotsalaisesta indierockista. And Then You Die poraa reikiä kuulijoiden kalloon äärimmilleen kompressoidun äänimaiseman, kirskuvien häiriöäänien ja unenomaisten laulumelodioiden sekoituksella, joka luo kylmän, armottoman ja pessimistisen tunnelman.

”Electric Uterus” on saatavissa kaikista mahdollisista digipalveluista maailmanlaajuisesti 21.5. alkaen. Albumin jakelusta huolehtii Playground Music Finland.

And Then You Die on palanut undergroundissa hitaalla liekillä vuodesta 1990. Tinkimätön äänimaisema ja minimaalinen promootio ovat synnyttäneet taiteilijakollektiiville tietynlaisen kulttisuosion, ja onhan ryhmää fiilistelty yhtenä Suomen parhaiten säilyneenä salaisuutena.

Luetuimmat

Uusimmat