Kuva: Maija Saari

Anger Celliltä monimuotoinen ja räväkkä EP – tsekkaa nimibiisi

Kirjoittanut Niko Kuusela - 6.2.2022

Riihimäkeläinen, vuonna 2008 perustettu Anger Cell julkaisee neljännen EP:nsä ”Shadowrecruit” helmikuun 11. päivä. Jos yhtyeen musiikki pohjautuu yhä melodiseen death metaliin thrash-mausteilla, kuullaan uudella pienlevyllä entistäkin monipuolisempaa rymistelyä. Vanha kohtaakin kirjaimellisesti uutta, sillä viiden kappaleen joukosta löytyy niin edellisen aikakauden materiaalia ”Instrument of the Devil” -biisin muodossa kuin kokonaan uudenlaista lähestymistapaa edustava ”Hidden”.

Nyt julkaistua nimikappaletta yhtyeen kitaristi Vesa Säkkinen kommentoi seuraavasti:


”Sävellys on poikkileikkaus kaikesta siitä, mitä halusin istuttaa soundiimme. Biisi onkin lajissaan ensimmäinen hybridi, mikä toimisi tienviittana omalle sävellystyölle. Tunnelma välittyy kappaleesta rouhean pehmeästi ja tarvittaessa lujastikin jälkeä lyöden.”

”Juuri saamamme tiedon mukaan ihmiskunta on ryhtynyt arvostamaan rahaa, mainetta ja mammonaa enemmän kiltteyttä ja hyväsydämisyyttä. Häikäilemättömyys on tiessään ja ihmiset ovat muistaneet kuolevaisuutensa. Rikkaat eivät enää varaa paikkoja virgin-branssonien sukkuloista, vaan antavat rahojaan terveydenhuoltoon ja luonnonsuojeluun. Kansallinen ohjelma, jossa ihmisiä muutetaan korporaatioiden sätkykyborgeiksi, on lakkautettu. Heikomman sortaminen ei ole enää hiljaisesti hyväksyttyä. Ehdimme jälleen rakastaa ja huolehtia toisistamme. ”Jokainen ihminen on laulun arvoinen” soi kuulokkeissa ja hevistin poskelle vierähtää onnenkyynel.

Niinpä niin. Veikkaanpa, että ehdit kuunnella levymme muutaman kerran ennen kuin nämä asiat on saatu reilaan #shadowrecruit #varjoarmeija #kappalerujointasuomea #erilaistamyrskyluodonmaijaa”, yhtyeen laulaja Maija Saari sanailee julkaisun ei niin valoisista teemoista.

SHADOWRECRUIT -BIISILISTA

  1. System Failure
  2. Hunter’s Moon
  3. Hidden
  4. Instument of the Devil
  5. Shadowrecruit