Kuva: Teppo Ristola Photography

Anima Hereticae kimmerialaisissa tunnelmissa uljaalla uutuusvideollaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.3.2023

Loppuvuodesta 2021 ”Ov Behest” -esikois-EP:nsä julkaissut Anima Hereticae on työstänyt pieteetillä ensimmäistä ja vielä toistaiseksi nimeämätöntä täyspitkäänsä, jonka on määrä ilmestyä alkusyksyn aikana. Siinä missä yhtyeen soundi rakentuu skandinaavisen melodisen metallin sekä death- että black metalista lainattujen elementtien symbioosista, kulkevat myös musiikki ja visuaalisuus käsi kädessä niin keikoilla kuin audiovisuaalisissa teoksissa. Nyt videonakin julkaistu ”Cimmerian Darkness” tarjoaa hyvän läpileikkauksen tulevasta debyytistä, jossa sekä näkyy että kuuluu myös koko levyn äänimaailman raakuus, kauneus ja eeppisyys.

”Vaikka tämäkin biisi rakentui tekohetken tunteen mukaan korostaen sekä synkkyyttä että rujoutta, löytyy kappaleesta kuitenkin myös pieni pilkahdus toivoa”, avaa kitaristi Taneli Jämsä kappaletta.

Laulaja-basisti Ville Rutanen tiivistää puolestaan singlen tekstit seuraavasti: ”Välillä ihmetellessä nykymaailmaa ja aikaa tuntuu kuin eläisimme englanninkielisen Cimmerian-sanan mukaisesti pimeydessä maailman reunalla.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtye keikkailee kotimaassa ja ulkomailla kevään aikana seuraavasti:
6.4. Republika, Riika, Latvia
7.4. Narauti, Vilna, Liettua
8.4. Tapper Room, Tallinna, Viro
9.4. Lepakkomies, Helsinki