Annalynn

Annalynn 2015Thaimaalainen on usein lämmitellyt lauteita Kaakkois-Aasiassa kiertäville maailmantähdille. Yhtyeen esiintyessä We Came As Romansin kanssa Bangkokissa Kaaoszine haastatteli bändiä kasuaalisti keikkaklubin parkkipaikalla yhtyeen laulaja Bonin autossa. Voit lukea haastattelun tästä:

Annalynn on suomalaiselle yleisölle vielä varsin tuntematon yhtye. Mistä hommassa on kyse?

Bon: Bändi perustettiin Bangkokissa vuonna 2003, kun soittajat olivat yliopistoiässä. Soitamme tiukkaa metalcorea, mutta myös melodiset hardcore-vaikutteet kuuluvat musiikissamme.

Mistä moinen nimi metalcore-bändille?

B: Se oli ihan läpällä heitetty nimi. Oltiin basisti Eakin kanssa perustamassa bändiä ja tarvittiin nopeasti nimi ekaa keikkaa varten. Selattiin sitten jotakin englanninkielistä musalehteä, ja siellä mainittiin Deftonesin rumpalin vaimo, jonka nimi oli Annalynn. Kovina Deftones-faneina otettiin sitten se, haha… Pariskunta on sittemmin kylläkin eronnut, mutta ei se mitään.

Annalynn - Stare Down the Undefeated posterUusin pitkäsoittonne “Stare Down The Undefeated” julkaistiin helmikuussa. Miten kuvailisitte uutta levyä?

B: Levyn sanoitukset kertovat suurimmaksi osaksi taistelusta oman sisäisen itsen kanssa. Loppujen lopuksi jokainen on itse itsensä suurin vihollinen. Monet levyn biisit kertovat myös itsensä voittamisesta ja sisäisestä kasvusta. Levyn julkaisi kotimaamme suurin metalliin keskittynyt levy-yhtiö Banana Records.

Uuden levyn myötä lähditte kiertueelle Kiinaan. Millainen kokemus siitä syntyi?

B: Tämä oli toinen Kiinan rundimme. Ensimmäinen tehtiin jo viime vuonna. Tällä kertaa kiertue sisälsi enemmän UG-keikkoja, kun taas edellisellä kerralla esiinnyimme isommilla festareilla. Tämä toinen kerta oli hauskempi – hyvää ruokaa, saatiin paljon uusia kavereita… Teimme myös kiertuedokumentin, josta meininkiä voi fiilistellä.

Kiertue meni siis hyvin, vaikka basistin jouduitte jättämään Thaimaahan?

B: Joo, basistillemme tuli vähän liikaa työkiireitä, mutta kiertue oli jo buukattu niin ei siinä voinut kuin lähteä soittamaan taustanauhojen kanssa. Vaikeahan se oli soittaa ilman elävää groovea, kun bassot tuli playbackina. Saatiin homma kuitenkin pelaamaan, vaikka eihän se tietenkään paras mahdollinen tilanne ollut.

Annalynn 2014 (2)Mitä sanoisitte Kaakkois-Aasian metalli- ja hardcore-skenestä?

B: Voi voi, toivotaan, että se vähän kasvaisi. Mekin yritämme pyrkiä mahdollisimman paljon ulkomaille, koska Thaimaassa skene tekee kuolemaa. Joskus 5-6 vuotta sitten Bangkokissa oli joka viikko UG-keikkoja, joille ilmestyi noin 500 fania, kun taas nykyään keikoille tulee ehkä 50 ihmistä. Vanha sukupolvi taisi kasvaa aikuiseksi, ja uudet skidit alkoivat kuunnella EDM:ää… Kiinassa metalli ja hardcore ovat kasvattaneet suosiotaan, kun taas Singaporelle ja Hong Kongille on käynyt samoin kuin Bangkokille. Nykypäivänä isompien starojen saaminen kaupunkiin on tosin halvempaa, joten jotakin positiivista edes.

Mitä luulette, onko Annalynnia mahdollista saada Eurooppaan tulevaisuudessa?

B: Varmasti, jos joku maksaisi viulut. Täältä on hiton kallista lähteä Eurooppaan keikkailemaan omasta pussista. Japanilainen Crossfaith on kiertänyt Euroopassa, mutta muuten aasialaiset bändit ovat pysytelleet pitkälti omalla mantereellaan.

Tänään soitatte kuitenkin We Came As Romansin lämppärinä. Onko basisti palannut riveihin?

B: Joo, nyt ollaan ihan täydellä miehityksellä, hahhah… On kunnia soittaa tällaisten isojen bändien kanssa, ja siitä saa aina hyviä kontakteja. Singaporessakin soitimme Ghost Insiden kanssa. Se oli myös hieno kokemus. Rakastamme myös palautetta, jota tällaisilta keikoilta saa.

Kiitos haastattelusta, onko vielä jotain terveisiä suomalaisille lukijoille?

B: Teillä on siellä paljon hyviä bändejä, esimerkiksi Children Of Bodom, jonka kanssa soitimme viime vuonna. Pitäkää lippu korkealla!

Haastattelu: Antti Kailio

Annalynn Facebookissa

Kommentoi julkaisua