Annihilator – Carnival Diablos (Re-Issue)

Kirjoittanut Juha Attola - 20.9.2010

Nyt on kyseessä vuonna 1984 perustetun Annihilatorin kymmenes studio-albumi. Alkuperäinen julkaisu vuosi oli 2001. Edellisellä levyllä laulut hoitanut Randy Rampage on vaihtunut Jeff Comeau nimiseen mieheen. (Joissain tietolähteissä mies on nimeltään Joe Comeau, mutta luotetaan nyt levyn kanteen) Comeau on ehkä tunnetumpi Overkillin entisenä kitaristina kuin laulajana.

Levy lähtee käyntiin ”Denied” nimisellä teknistä metallia ja perinteistä trashia yhdistelevällä runttauksella. Jeff Watersin kitarointi kuulostaa jälleen erittäin hyvältä ja soittopuoli yleensäkin on bändillä hallussa. Lauluosuuksiin jää kyllä kaipaamaan vähän omaperäisempää ja ilmeikkäämpää tulkintaa. Ei Comeau huono ole mutta ei kyllä erotu juurikaan edukseen niin monista muista keski-sarjan metalli vokalisteista. Ei siis sinäänsä ihme että miehen pesti ei kestänyt kuin kahden levyn verran, tämän ja vuonna 2002 julkaistun ”Waking The Fury” albumin. Kaikinpuolin toimivaa metallia Annihilator tällä levyllä esittää mutta jotain tuntuu taas puuttuvan eikä tietenkään kaikkea voi kaataa laulajan niskaan. Edellisellä ”Criteria For A Black Widow” kiekolla kuultiin todella vahvaa Annihilatoria mutta nyt ei ikävä kyllä päästä aivan samaan. Tämä orkesteri on parhaimmillaan soittaessaan teknistä trash/speed-metallia, ei niinkään tämän levyn tyylistä hieman hidastempoisempaa metallia.

Tämän uusintajulkaisun bonus-materiaalina ei ole kuin yksi kappale ”Chicken And Corn” ja sekin on pelkkä huumori pläjäys. Periaatteessa ihan hyvä levy, mutta ei ikävä kyllä mitenkään niin erityinen että jäisi soittimeen pidemmäksi aikaa toisin kuin esim. edeltäjänsä ”Criteria For A Black Widow”.

7/10

Kappalelista:
1.Denied
2.Battered
3.Hunter Killer
4.Time Bomb
5.Carnival Diablos
6.The Perfect Virus
7.The Rush
8.Insomniac
9.Epic Of War
10.Liquid Oval
11.Shallow Grave
12.Chicken And Corn (Bonus Track)

http://www.annihilatormetal.com/

Kirjoittanut: Juha Attola