Annihilator – Feast

Jeff Watersin Annihilator on ehtinyt urallaan jo neljänteentoista albumiinsa. Tuohon joukkoon mahtuu niin metallimusiikin klassikoita, kuin myös levyjä, jotka Waters itsekin varmasti mielellään unohtaisi. Vaikka yhtyeellä onkin ollut todella epätasaista materiaalia, niin on se kuitenkin onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa metalliväen sydämissä. Uusin albumi on nimeltään ”Feast” ja se pitää sisällään yhdeksän uutta Annihilator-rallia.

”Deadlock” toimii erinomaisesti avausraitana: se on reipas thrash-kappale, jossa yhdistyy hienosti perinteinen sekä moderni thrash. ”No Way Out” jatkaa hyvin edeltäjänsä jalanjäljissä; Watersin kitara soi entiseen malliin ja sitä on kyllä aina ilo kuunnella. Vokalisti Dave Paddenkin on ihan kelvollisessa vedossa, vaikkei miestä nyt varsinaisesti voikaan ihan genren kovimmaksi vokalistiksi sanoa. ”Smear Campaign” lähteekin jo vähän eri poluille kuin edeltävät kappaleet. Thrash-vaihde on jätetty pois ja tilalle on tullut hieman enemmän Amerikan maalta tutumpaa asenne-metalli meininkiä. Lopputulos ei ole aivan niin kauhea kuin voisi odottaa, mutta kyseessä ei kyllä myöskään ole yhtyeen mieleen jäävimpiä vetoja.

”Feast” jatkaa Annihilatorin julkaisujen sarjaa samaan malliin kuin muutama edeltänytkin albumi – ei missään nimessä huono lätty, muttei yllä lähellekään yhtyeen kulta-aikoja. Hetkittäin levy toimii todella hienosti, mutta jälleen kerran on todettava, että kokonaisuudesta löytyy liikaa mitäänsanomattomia keskinkertaisuuksia, jotta ”Feast” pystyisi nostamaan itsensä vuoden kovimpien julkaisujen joukkoon.

Watersin kitaroinnista pitävät saavat kyllä tästä albumista jälleen ilonaiheita, sen verran mallikkaasti mies jälleen instrumenttiaan soittaa. Ja kyllähän miehen kyvyt on huomattu jo useimmissakin yhtyeissä, Waters kun on ollut melkoisen ahkera vierailija eri yhtyeiden levyillä. Hän soittaa mm. viimeisimmällä Children Of Bodom-albumillakin. ”Feast” on kuitenkin keskitasoa parempi albumi ja nykyään sekin tuntuu jo hyvältä saavutukselta.

Albumista julkaistaan myös deluxe-versio, joka pitää sisällään ”Re-Kill” -nimisen bonus CD:n. Siltä löytyy 15 vanhaa Annihilator-kappaletta uudelleen veivattuina. Ihan hyvä idea julkaista ne tällaisessa muodossa, eikä esimerkiksi omana levynä, näistä kun ei oikeastaan yksikään yllä alkuperäisen tasolle vaikka ihan toimivia versioita ovatkin.

7/10

Kappalelista:

1.Deadlock
2.No Way Out
3.Smear Campaign
4.No Surrender
5.Wrapped
6.Perfect Angel Eyes
7.Demon Code
8.Fight The World
9.One Falls, Two Rise

Re-Kill

1.Fun Palace
2.Alison Hell
3.King Of The Kill
4.Never, Neverland
5.Set The World On Fire
6.Welcome To Your Death
7.Nozone
8.Bloodbath
9.21
10.Stonewall
11.Ultra Motion
12.Time Bomb
13.Refresh The Demon
14.Word Salad
15.Brain Dance

http://www.annihilatormetal.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua