Annihilatorin Jeff Waters kertoo kamppailustaan koronavirusta vastaan: ”Kesti puoli vuotta, että keuhkoni toimivat jälleen”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 21.2.2022

Kanadalaisen thrash metal -veteraani Annihilatorin laulaja-kitaristi Jeff Waters paljasti jonkin aikaa sitten kärsineensä koronavirukseen liittyvistä jälkioireista jopa puolen vuoden ajan tartuntansa jälkeen.

Nyt Waters on kertonut hieman kamppailustaan virusta vastaan Belgian Jasperin haastattelussa.

”Sain Covidin huhtikuussa 2020, alussa. Minulla se oli todella ilkeä tauti. En joutunut niin pahaan jamaan kuin ystäväni Will Carroll Death Angelista, että olisin joutunut sairaalassa keinotekoiseen koomaan, mutta jouduin aika lähelle sitä 12 päiväksi. Se oli sellainen ’ihminen istuu rinnallasi’ -tyylinen tila, ja kun hengittää sisään ja ulos, se kuulosti roihuavalta tulelta tai kuin pahalta astmakohtaukselta. Ja selvisin 12 päivän ajan ilman letkuja, ja ajattelin, että selvisin. Kesti puoli vuotta, että keuhkoni toimivat jälleen -puoli vuotta. Olin iham, että ’Mitä?’ Sitten minulla oli tyrä. Se paheni ja minut leikattiin. Sitten tulivat munuaiskivet, koska söin huonosti. Sen jälkeen olen tehnyt kaikkea. Olen kävellyt, ja ruokavalioni on ollut uskomattoman hyvä. Ja vihdoin sain energiani takaisin. Mutta kyllä, sitä kesti yhteensä puolitoista vuotta”, Waters kertoo ja jatkaa:

”Verrattuna joihinkin tuntemiini ihmisiin, jotka me tunnemme ja jotka koko maailma tuntee, minulla oli helppoa. Olen onnekas, että olen suhteellisen terve ja minulla on hyviä ihmisiä ympärilläni, en ole taloudellisessa vaarassa ja minulla on paljon ystäviä ja paljon tukea. Ja tiedättekö mitä? Huolimatta naurettavasta johdosta täällä ja Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksesta – en sanonut niin; en ole poliittinen, julkisesti – mutta kaikesta huolimatta heillä on uskomaton terveydenhuoltojärjestelmä. Ja minä sanon tämän kanadalaisena, jolla oli hyvä elämä Kanadassa, kun olin siellä neljä vuotta sitten, Ison-Britannian terveydenhuoltojärjestelmä on aivan mahtava. Olin siis onnekas kaveri moniin muihin verrattuna.”