Annos folk metallia torstaihin: Verikalpan uusi kappale ”Taisto” kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.11.2021

Oululainen folk / pagan metallia oluenhuuruisilla peikkoteemoilla höystävä Verikalpa julkaisi viikko sitten ensimmäisen singlen tulevalta uudelta levyltään lyriikkavideon kera. 14. tammikuuta 2022 Scarlet Recordsin kautta julkaistava ”Tunturihauta” on yhtyeen kolmas pitkäsoitto. ”Taisto” single antaa hyvää esimakua siitä mitä on luvassa. Yhtye kertoo kappaleesta seuraavaa:

””Taisto” kertoo tarinaa siitä kuinka taistella mahdotonta vastaan selkä suorassa ja asenne kohdallaan. Kuinka voi selvitä vaikeiden olosuhteiden läpi voitokkaana ja jatkaa seuraavaan päivään entistä vahvempana. Tässähän on siis oikeasti kyse krapulasta ja siitä kuinka juhlat voivat jatkua kaikesta tuskasta huolimatta vielä seuraavaankin päivään – ja ehkä vielä sitä seuraavaankin!”

Voit katsoa kappaleesta julkaistun lyriikkavideon tästä:

”Tunturihauta” albumi ei kuitenkaan teemoiltaan rajoitu iloisiin ryyppylauluihin vaan sisältää monenlaisia teemoja, jotka istuvat pohjoisen kansan harteille kuin huuli tuoppiin. Kylmä viima, taisteluhenki, metsässä samoaminen, luonto ja synkkyys. Tunnelmaa keventämässä ovat nuotiotulet, hanakasti virtaava olut, peikkotanssi ja elämisen riemu.

Levyn ennakkotilaus:
https://orcd.co/vktaisto

www.facebook.com/verikalpa
www.instagram.com/verikalpaofficial