Another Hot Springiltä uusi sinkku yhteistyössä Kymi Sinfonietan kanssa – kuuntele ”Book of the Forgotten”

Kirjoittanut Johanna Ania - 29.5.2021

Another Hot Spring julkaisi perjantaina uuden singlen ”Book of the Forgotten”. Uudella sinkullaan bändi teki yhteistyötä arvostetun kotimaisen sinfoniaorkesteri Kymi Sinfonietan kanssa, joka esiintyy kappaleella jousikvintetin voimin. Bändin jäsenet sekä Kymi Sinfonietan Kati Ylitalo rakensivat yhdessä sovituksen, josta muodostui kylmät väreet aikaansaava kokonaisuus. Bändin ensisinglen ”Second Bestin” jälkeen ”Book of the Forgotten” esittelee äänimaailmallisesti bändin totisempaa puolta jousiosaston tuodessa mukanaan oman lisämausteensa.

Laulaja Matis Baudry kertoo kappaleesta seuraavasti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”’Book of the Forgotten’ on meidän olemassa olevista kappaleista vanhin. Se on kirjoitettu jo vuonna 2015 aivan bändin alkutaipaleella. Kappale on kokenut paljon muutoksia vuosien varrella, muun muassa lisätty osia ja vaihdettu sävellajia. Kirjoitin itse alun perin tuon kappaleen lentokoneessa, ja se on ainoita bändin biisejä, jossa sanojen ympärille on rakennettu kappale eikä toisinpäin. Teemallisesti kappale on erittäin synkkä. Päähenkilö pohtii tietä pois masennuksesta, käsittelee halua olla olematta. Hän harkitsee jopa äärimmäisiä vaihtoehtoja. Koko kappaleen ajan rakentunut jännitys raukeaa c-osassa, kun päähenkilö tulee lopulliseen päätökseensä, ja kaikki se buildup räjähtää kylmät väreet aiheuttavaan kitarasooloon.”

Kitaristi Joonas Hasu kertoo yhteistyöstä Kymi Sinfonietan kanssa puolestaan seuraavaa:

”Koko projekti lähti liikkeelle siitä, että saimme Kouvolan Rock Academy-hankkeen kautta tietää, että meillä on mahdollisuus saada jousisovitus johonkin kappaleeseen yhteistyössä Kymi Sinfonietan kanssa. Meillä ei mennyt kauaa keksiä, mihin biisiin se tehtäisiin. Se sopi tähän biisiin täydellisesti. Lähdimme rakentamaan sovituksia sillä idealla, että jouset tukevat kappaletta, eikä alkuperäinen idea katoa, koska kyseessä on  kuitenkin rockyhtyeen rockbiisi. Kati Ylitalo oli Sinfonietan puolelta kokoamassa sovitusta konkreettisesti kasaan, ja yhdessä katsottiin sitten mikä toimii ja mikä ei. Pakko nostaa hattua Katin suuntaan, sillä tästä ei olisi voinut tulla parempaa. Periaatteessa lisänä on ’vain’ jousikvintetti, mutta kappale on aivan massiivisen kuuloinen. Olemme todella ylpeitä lopputuloksesta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Another Hot Spring somessa: Another Hot Spring

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat