Anssi Kela hiljentää huutelijat kannanotossaan: ”Näkökyvyttömyys tuskastuttaa”

Laulaja-lauluntekijä  on herättänyt keskustelua perjantaina julkaisemallaan kirjoituksella, jossa muusikon ammattia alentavaan huuteluun kyllästynyt Kela pyrki parhaansa mukaan esittämään tapahtuma-alan seisauksen aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia oman yhtyeensä ympärillä. Kelan mukaan ilmapiiri tapahtuma-alan kannanottojen ympärillä on yhä sellainen, ettei muusikon työ olisi oikeaa työtä nähnytkään:

”Se, millainen merkitys musiikilla ja kulttuurilla on ihmisten henkiseen pääomaan, olisi jo kokonaan eri kirjoituksen aihe. Mutta pelkästään tätä kansantaloudellistakin taustaa vasten on pohjattoman surullista lukea kerta toisensa jälkeen ’tehkää oikeita töitä’ -kommentteja. Korona on myös murheellisella tavalla valaissut sen, ettei työllämme nähdä yhteiskunnan huipullakaan kovinkaan suurta arvoa. Olen huomannut työskenteleväni alalla, jolla nyt ei ole niin paljon väliä.”

Kela on viikonlopun aikana vastannut aktiivisesti kirjoituksensa herättämään kommentointiin ja kritiikkiin. ”Tekstin mitätöiminen ’itkemiseksi’ ja ’ruikuttamiseksi’ vain alleviivaa sitä arvostuksen puutetta, jonka vuoksi kirjoitukseni julkaisin” laulaja toteaa. Lue kannanotto kokonaisuudessaan alta:

Kommentoi julkaisua