Anssi Kela kertoo huijarin esiintyneen hänenä internetissä – onnistui varastamaan kymmeniä tuhansia euroja uhrilta: ”Varokaa näitä huijauksia”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 30.3.2022

Sosiaalinen media on tuonut mukanaan monia haitallisia ilmiöitä, joista yksi on identiteettivarkaus. Netissä tiedetään lukuisia tapauksia, joissa joku on tekeytynyt julkisuuden henkilöksi kuten muusikoksi vain yrittääkseen hyötyä hyväuskoisista ja heikossa tilanteessa olevista faneista rahallisesti.

Nyt kotimaisen musiikkikentän suurimpiin tähtiin lukeutuva Anssi Kela kertoo sosiaalisessa mediassa tapahtuneesta ryöstöstä, kun häneksi tekeytynyt huijari onnistui varastamaan fanilta jopa tuhansia euroja.

”Olen hiljattain viestitellyt ihmisen kanssa, joka jäi tällaisen huijauksen uhriksi. Hän oli mennyt vastaamaan ”minulta” tulleeseen viestiin. Huijari oli pyytänyt puhelinnumeroa, ja viestittely oli siirtynyt WhatsAppiin. Hän oli lähettänyt kuvia todisteeksi siitä, että on Anssi Kela. Jälkeenpäin on tietysti ollut selvää, että kuvat oli kaivettu netistä”, Kela kirjoittaa ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Huijatuksi joutuneella henkilöllä oli tuolloin vaikeuksia elämässään. Hän ei tilanteessaan kyennyt ajattelemaan rationaalisesti, ja tätä huijari käytti taitavasti hyväkseen. Huijari esitti rakastuneensa uhriinsa, ja sai manipuloitua uhrinsa tuntemaan samoin. Tämä luuli kaiken aikaa viestittelevänsä Anssi Kelan kanssa. Sitten alkoi rahan pumppaus. ”Anssi Kela” oli keikkamatkalla USA:ssa, eikä siksi pystynyt lunastamaan hänelle Suomeen lähetettyä arvotavaraa. Hän oli vaarassa menettää koko omaisuutensa. Muitakin laskuja piti hoitaa. Pystyisikö hänen rakkaansa auttamaan? Kaikki maksettaisiin tietenkin takaisin.”

Uhri päätyi ottamaan pankista lainaa. Uhrin mukaan huijari sai lopulta lypsettyä häneltä jopa kymmeniä tuhansia euroja. Huijauksesta on tehty rikosilmoitus, mutta on melko todennäköistä, ettei tekijää saada koskaan kiinni.

”Varokaa siis näitä huijauksia. Jos saatte minulta, tai keneltä tahansa muulta julkisuuden henkilöltä yksityisviestin, älkää vastatko. Minä en koskaan lähettele suoria viestejä someseuraajilleni. Facebookissa ja Instagramissa virallisen tilini tunnistaa nimeni perässä olevasta sinisestä merkistä. Jos se puuttuu, niin tili on huijausta. Twitteriä en nykyisin käytä lainkaan”, Kela varoittaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy