Anthrax-rumpali Charlie Benanten mielestä Tool on uusi Rush

Kanadalainen progressiivisen rockin pioneereihin ja arvostetuimpiin kokoonpanoihin lukeutuva Rush ei ole enää vuoden 2015 jälkeen kiertänyt maailmaa, eikä uutta musiikkia ole kuultu yhtyeeltä sitten vuoden 2012 ”Clockwork Angels” -albumin. Ja kun yhtyeen rumpali ja sanoittaja Neil Peart menehtyi alkuvuodesta, on melko varmaa, että bändi tuskin tulee enää aktivoitumaan.

Thrash metal -suuruus Anthraxin rumpali Charlie Benante tunnetaan kovana Rush-fanina, ja hänellä on sattumoisin mielessään manttelinperjiä Rushille. Benante jutteli Revolver-lehdelle hiljattain julkaistulla YouTube-videolla viimeisimmästä näkemästään konsertista ennen koronavirusepidemian tuomia rajoituksia, ja tuo konsertti oli luonnollisesti Toolin keikka.

”Se bändi on mielestäni uusi Rush. Ei siis sillä, että Tool olisi uusi bändi tai mitään sellaista, mutta kun mietin Rushin kappaleita ja heidän soittotaitoaan sekä yleistä fiilistään, luulen, että Toolilla on tuo kaikki juuri nyt. Ja minä rakastan heitä. He soittivat kappaleita, joita halusin kuulla, ja minä vain nautin siitä helvetin paljon. En tiennyt, että se tulisi olemaan viimeinen näkemäni konsertti tänä vuonna, tai kuinka pitkään tätä tulisi jatkumaan. Tool oli viimeisin konserttini [ennen pandemiaa] ja toivottavasti se ei tule olemaan viimeinen ikinä.”

Tool julkaisi vuonna 2019 pitkään odotetun uuden ”Fear Inoculum” -albuminsa.

Kommentoi julkaisua