Anthraxin Scott Ian kertoi sydäntä lämmittävän tarinan metallijumala Ronnie James Diosta: ”Hän oli mukavin ihminen ikinä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 11.7.2022

Metallimaailman arvostetuimpiin laulajiin kuulunut Ronnie James Dio olisi täyttänyt eilen 10. heinäkuuta 80-vuotta. Laulaja menehtyi vuonna 2010.

Thrash metal -legenda Anthraxin kitaristi Scott Ian kertoi Metal Hammer -lehdelle sydäntä lämmittävän tarinan edesmenneestä laulajasta tämän syntymäpäivän alla.

”Tapasin Ronnien ensimmäisen kerran vuonna 1982, kun hän oli Black Sabbathissa. Sabbath soitti Meadowlandsissa New Jerseyssä Mob Rules -kiertueella, ja pääsin tapaamaan hänet nopeasti sen illan keikan jälkeen. Olimme perustaneet Anthraxin noin vuotta aiemmin, joten sanoin: ’Minulla on Anthrax-niminen bändi, teemme albumin, blaa blaa blaa’. Hän oli todella ystävällinen ja kohtelias, vaikka hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, kuka olin”, Ian kertoo ja jatkaa:

”Olimme backstagella Doningtonissa ja näin Ronnien seisovan siinä, ja ajattelin: ’Ei helvetti, sehän on Ronnie James Dio! Menin hänen luokseen ja aloimme jutella. Sanoin: ’Oikeastaan me olemme tavanneet aiemminkin’. Hän katsoi minua ja sanoi: ’New Jersey, Meadowlands, Mob Rules -kiertue, keikan jälkeen, eikö niin?’ Ja minä sanoin: ’Sinäkö muistat sen?’ Hän sanoi: ’Joo, kerroit minulle Anthrax-bändistäsi, miten voisin unohtaa sen?. Mukava nähdä, että saitte menestystä'”

”Sain siitä energiaa jo ennen kuin nousimme lavalle. Pelkästään se, että Ronnie muisti tavanneensa minut ja muisti bändini nimen. Hän oli mukavin ihminen ikinä.”

Luetuimmat

Uusimmat